Trainingsvideo’s voor Amerikaanse soldaten

In mijn vorige post had ik het over George RR Martin en dat hij een geschiedenisgek is. Hij is niet de enige die geschiedenis een interessant onderwerp vindt en er graag over leest (of nog liever, filmpjes over opzoekt en bekijkt). Hallo, ik ben Ruud en ik ben ook een geschiedenisgek. Nu jullie: “Hallo Ruud”. Ik weet, dit concept van een AA-meeting heb ik al eens gedaan in een post maar mij leek het wel leuk om dit door te trekken naar deze post. Of het daadwerkelijk leuk was laat ik aan jullie over.

Met name één onderwerp uit de geschiedenis kan mij enorm boeien en dat is de Tweede Wereldoorlog. Waarom het mij zo boeit kan ik niet goed uitleggen. Of het komt doordat 1 gek enorm goed was in presenteren/overtuigen en daarmee heel veel landen naar de klote heeft geholpen, of de strategieën van de verschillende legers uit die landen, of….. Dit heb ik sinds ik een klein Ruudje was al gehad. Ik ben dan ook naar vele musea geweest, boeken gelezen, films en series gezien en heb zelfs een graf geadopteerd op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Bij deze laatste ga ik elke 4 mei naartoe om een bloemetje bij het desbetreffende graf te leggen (Graf E-11-2, dhr. Russel D. Cheney. Ik heb zelfs contact gehad met het Amerikaanse leger om allerlei documenten over hem op te vragen en de resultaten van dit onderzoek kun je lezen in deze PDF) en om 20.00 uur 2 minuten met honderden mensen stil te zijn. Ik moet wel toegeven, waar je dan juist niet aan denkt is de oorlog. Je bent dan met name bezig wanneer die 2 minuten voorbij zijn, wat die meneer voor je voor een achterlijke broek aan heeft, dat het toch best nog wel koud is op dat grote veld en je dus beter een jas aan had kunnen trekken of probeer je je hoest in te houden die net op dat moment heel ongelegen komt. Maar nu ben ik weer enorm aan het afdwalen.

Zoals ik al zei heb ik veel boeken gelezen en heb vooral ook heel veel video’s bekeken over dit onderwerp (denk ook aan alle fantastische films en series die er over WO2 zijn gemaakt en dan heb ik het niet over Shaving Ryans Private, maar bijvoorbeeld Band Of Brothers, The Pianist, Shindler’s List, La vita è ella, Hitler: The Rise of Evil, Anne Frank: The Whole Story etc.) en toch nog kom ik telkens video’s tegen die me enorm verbazen.

Trainingsvideo’s

Zo kwam ik laatst de onderstaande filmpjes tegen. Deze filmpjes werden aan Amerikaanse soldaten getoond voordat ze naar Europa werden gevlogen. In het eerste filmpje kregen ze de boodschap hoe Duitsland er (in die tijd) uitzag en werd ze verteld dat geen één Duitser te vertrouwen is, zelf de Duitse kindjes niet. Ze kregen beelden te zien en kregen berichten te horen waardoor hun haat voor de Duitsers en Hitler nóg groter werd dan het al was. Dit zodat ze met een groter vuur in hun ogen naar Europa vertrokken om een einde te maken aan de Duitse praktijken. Kijk zelf maar eens naar het onderstaande filmpje om te kijken wat jij er zelf van vindt.

 

 

Veel Amerikanen vertrokken eerst naar Groot Brittannië voordat ze bijvoorbeeld naar ons kikkerlandje zouden komen. Natuurlijk is een Brit voor een Amerikaan een heel vreemd wezen. Ook hierover kregen ze training. Hoe moet je je eigenlijk in Groot Brittannië gedragen en hoe moet je met een Brit omgaan zonder ze meteen op hun teentjes te trappen of het Amerikaanse imago (toen waren het nog helden, als je dat met nu vergelijkt…..) te verdoezelen.  Ik moest met name lachen om het onderstaande filmpje.

 

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments