Geschiedenisles met Game Of Thrones

Game Of Thrones is awesome en briljant. Dat is iets waar we niet eens over gaan discussiëren. Iedereen die het er niet mee eens is, heeft het gewoon fout en gaat maar GTST kijken. Geloof me nu maar gewoon (en niet zo eigenwijs doen a.u.b.)…. Game Of Thrones is super cool. Nu ga ik niet een heel verhaal vertellen waarom Game Of Thrones zo briljant is, want dat kunnen andere personen veel beter en dat hebben ze dan ook al gedaan. Nee, ik ga het hebben over de geschiedenis achter Game Of Thrones!

Huh???

Ja, inderdaad. Ik hoor je denken: “Maar Ruud, Game Of Thrones kan toch niet daadwerkelijk hebben plaatsgevonden? Draken enzo?”. Draken bestaan. Kijk maar eens naar de onderstaande afbeelding.

Dit is een draak (niet zo groot en geen vuurspuwer)

 

Wat dan??

Wat ik bedoel is dat heel veel personages en gebeurtenissen zijn gebaseerd op mensen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. De beste meneer George RR Martin is een geschiedenisgek en is dus ook gek op de verhalen achter de personen en de oorlogen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. George geeft zelfs toe dat hij weinig van Game Of Thrones heeft verzonnen. Hij verteld bijvoorbeeld in de intro:

I don’t make it up. I take it, file off the serial numbers, I turn it up to eleven, I change the color from red to purple and I have a great incident for the books.

 

Ik heb hierover een super leuke documentaire gevonden die je hieronder kunt bekijken. Have fun!!

 

 

Als je geen zin hebt om er 40 minuten aan te besteden. Ik heb ook een korte versie voor je:

 

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments