Gastgezin: kitten Ricki

“Mieuw!” klinkt het uit een carrier naast me op de bijrijdersstoel. De gordel zit goed vast en door een gleufje kan ik net een klein mooi oogje in een prachtig poezensnoetje zien. Ricki komt logeren.

Sinds 2010 vang ik als gastgezin kittens op. (Ik zeg nu ‘ik’, omdat het mijn hobby is, maar mijn man helpt natuurlijk wel een beetje mee.) Het lijstje van alle kittens die ik in de loop der jaren verzorgd heb, kan ik eventjes niet zo gauw vinden helaas, maar ik denk dat Ricki ongeveer nummer 55 zal zijn intussen.

“Mieuw!” klinkt het weer. “Rustig maar, mooie meid, ik zal goed voor je zorgen.” antwoord ik vanachter het stuur. In de achterbak ligt een zak met houtkorreltjes, een emmertje met kittenvoer en een tas met Ricki’s documenten. Ze is gevonden bij de golfbaan en er schijnen nog andere katjes rond te lopen, maar of die op tijd gepakt kunnen worden voordat het helemaal ‘wildjes’ zijn, is de vraag. Ricki is in elk geval veilig en hopelijk zal ze een gezellig katje worden door mijn aandacht en zorgen.

Ik parkeer op de oprit en maak de gordel los. Ricki zit achterin de carrier en ze maakt zichzelf zo plat mogelijk, grote oogjes kijken door de tralies. Eenmaal binnen zet ik de carrier in de woonkeuken en ik begin de andere spullen uit de auto te halen. Kattenbakje vullen, water en eten neerzetten in het tussenhalletje waar ze zal slapen; haar logeerkamertje. De carrier zet ik in het hoekje, waarna ik het deurtje open. Een ontzettend Hallmark-katje van een week of acht kijkt me angstig aan. (Serieus, dit is een van de mooiste kittens die ik in al die jaren op bezoek heb gehad.)

Als alles geïnstalleerd is en de kleine logé haar gang kan gaan, ga ik aan de eettafel werken. Af en toe loop ik eventjes naar het ‘logeerkamertje’ toe om tegen Ricki te praten en haar eventjes te aaien, te laten merken dat handen niet eng zijn. Dat handen liefde geven, fijne aaien en kroeltjes.

“Mieuw!” hoor ik dan uit het kamertje komen. “Ricki. Kom je al tevoorschijn, meisje?” roep ik terug. Stiekem kijk ik even om het hoekje en zie dat ze uit het blok is gekomen…

Het komt helemaal goed met dit poesje.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments