Robots: Kunnen we ze vertrouwen?

Hallo, ik ben Ruud en ik ben een nerd (nu jullie: “Hallo Ruud”). Inderdaad… Ik ben een nerd. Nu zijn er verschillende varianten van nerds, maar ik ben er eentje die nogal into techniek is (ik ben verschillende versies hoor, maar het gaat nu over deze kant van mijn nerdhood). Robots vind ik dan ook zeer fascinerend. Hoe ze technisch in elkaar steken, hoe ze qua software in elkaar steken, maar ook hoe de makers ervoor zorgen dat de robots er zo echt mogelijk uitzien. Nu heb ik ook vrij veel horrorfilms gezien en horrorgames gespeeld, om ze ook een beetje te freaky te vinden. Denk maar aan de Five Nights at Freddy’s games. Naast freaky zijn ze ook gewoon vet awesome. Zoals de animatronics van Disneyland en Disney World.  Hieronder zie je een voorbeeld van Five Nights a Freddy en van ik denk toch wel de beste attractie met de meest awesome animatronics in Disneyland: Pirates of the Caribbean.

 

Die gekke Japanners weer…

Als ze ergens in de wereld hele toffe, maar vooral ook enorme rare dingen weten te bedenken rondom robots, dan is het wel Japan. Als je een doordenker zoals mij bent, dan zul je misschien denken aan de XXX-robots, maar daar wil ik het vandaag NIET over hebben. Aaawww jammer? Nee, niet echt…. Die shit is TE freaky en ik snap niet dat mensen het er wél over willen hebben.

Ik kwam een leuk artikel tegen over een robot hotel in Japan. Inderdaad. Een fucking robot hotel. Dit is een hotel dat volledig in het teken staat van robots en waarbij er geen personeel aanwezig is. Ofja, wel personeel… Maar niets met een hartslag zeg maar. Je kunt bijvoorbeeld inchecken bij een Dino. Een Dino? De Dino? Nee, niet die vet irritante “cabaretier” die helemaal niet grappig, maar juist het tegenovergestelde en waarbij elk klote typetje precies hetzelfde is: enorm luid. Neeeeeee, ik heb het over een dinosaurus. Hoe fucked up is dat? In de onderstaande video kun je een verslag bekijken over dit hotel, waarbij je ziet dat die japanners gewoon enorm gek zijn.

Mocht je nu denken “Joh! Dat lijkt me leuk zo’n raar hotel”, dan kun je eens op hun website kijken en een avontuurlijk nachtje boeken. Ik heb ervoor gekozen om het toch maar niet te doen aangezien ik toch nog nét iets teveel horrorfilms heb gezien om er ook maar één oog dicht te kunnen doen.

 

Bonusclip (omdat jij het bent)!

Het is ook wel eens leuk om te zien als zo’n animatronic niet echt werkt zoals het hoort. Zoals heel af en toe in Disneyland wel eens voorkomt. In de onderstaande video zie je een aantal van deze fails:

 

Vooruit, nog ééntje dan!

Er zijn daadwerkelijk ook mensjes die oude niet werkende animatronics opkopen en ze weer aan de praat willen krijgen. Nu zag ik op het kanaal van Tested (opgericht door Adam “Mythbuster” Savage) ook een knulletje voorbij komen wiens pappie een kapotte animatronic voor hem had gekocht, om die weer helemaal op te lappen. Nu is dit natuurlijk een typisch Amerikaans overdreven en verwend kutjoch, maar het gaat even om de techniek. Ik vond het in ieder geval interessant hoe zo’n robot in elkaar steekt en werkt:

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments