Banned Cartoons

Wie deed het niet vroeger. Je werd zaterdagochtend wakker (meestal vrij vroeg) en ging naar beneden in je pyjama om de hele ochtend tekenfilms te kijken. Heerlijk!! Meestal was het Telekids en tussendoor heel veel awesome tekenfilms. We laten even in het midden welke tekenfilms behoorlijk awesome waren, want dit wil per generatie nog wel eens verschillen. De oude Telekids is sowieso enorm awesome. Carlo en Irene FTW! Over de huidige Telekids gaan we het niet eens hebben, want de “tekenfilms/kinderseries” van tegenwoordig….. Daar ga ik nog wel eens een ander keertje over ranten.

De makers van de oude tekenfilms zijn wel vrij briljant te noemen, maar ze vonden het ook leuk om af en toe eens wat minder kindvriendelijke verhaallijnen of objecten in hun tekenfilms te plaatsen (af en toe heb je eens zo’n dag dat je gewoon lekker gekke / niet zo kindvriendelijke dingen wil maken). Nu is dat voor de makers van de awesome tekenfilms wel leuk, maar of de grote zenderbazen dat ook zo leuk vinden is een heel andere vraag. Het antwoord is: nope! Nu zijn de verborgen grappen (die volwassenen snappen en de kinderen niet) vaak op een hele slimme manier verwerkt in de aflevering, dat kinderen het meestal niet eens doorhebben. Toch is dit niet altijd het geval en vinden de zenderbazen het nodig om de desbetreffende aflevering te verbannen. Klinkt zo zwaar… Verbannen. Zo is het helaas wel. De aflevering mag niet (meer) worden uitgezonden. Je leest het goed! Het komt ook wel eens voor dat de aflevering door de zenderbazen leuk wordt gevonden, maar dat na het uitzenden van de aflevering, de mensheid heeft laten doorschemeren het minder grappig te vinden. Dan besluiten ze toch maar om na die ene uitzending de aflevering nooit meer uit te zenden.

In het onderstaande filmpje zie je een aantal voorbeelden van afleveringen van tekenfilms die zijn gebanned door de zenderbazen (verschillende oorzaken). Ik vond het in ieder geval een heel tof filmpje en was erg benieuwd geworden naar de desbetreffende afleveringen. Kleine disclaimer, in het filmpje gaat het niet alleen maar over kinderseries maar ook over o.a. Family Guy en South Park.

Wat blijkt! De banned aflevering van Dexter’s Laboratory is op YouTube te vinden!! Deze kun je hieronder bekijken!

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments