The one that started it all

Naast Harry Potter is bijna alles van Disney helemaal (zoals onze Vlaamse vrienden zeggen) de max. Wie heeft er in zijn kinderjaren geen boekjes van Disney gelezen, vele Disneyfilms gezien en heel veel merchandise van deze toffe films gekregen. Iedereen heeft wel een paar hele toffe herinneringen aan iets van Disney. Ik kan nu een hele spreukbeurt houden waarom Walt Disney een held is, maar dit komt terug in het filmpje.

 

The one that started it all (Hey! Dat is de titel!)

Walt Disney begon met zijn bedrijf met het maken van korte cartoons. Dit waren korte filmpjes die je in de bioscoop kon bekijken voordat de full feature film begon. Walt zag in dat deze filmpjes niet rendabel genoeg waren en bedacht zich dat hij ook feature films wilde gaan maken. Critici waren erg kritisch (joh!) en ze wisten zeker dat niemand anderhalf uur wilde kijken naar een cartoon. Daarbij waren ze van mening dat de kleuren veel te fel waren om daar zo lang naar te staren. Helaas! Ze kregen ongelijk. Muahahaha.

Snow White was de eerste full feature cartoon en het was meteen een enorm succes met een omzet van 8 miljoen dollar. Voor de films van tegenwoordig is dat niet zoveel, maar bedenk je maar eens dat een kaartje voor de bioscoop maar 20 cent kostte en ze thuis nog geen DVD of VHS hadden (de bioscoop was de enige plek om de film te bekijken).

Vanaf de eerste film (Snow White) tot 18-06-2021 (de datum van de laatste Disneyfilm die op dit moment op de planning staat) heeft Walt Disney Studios 619 films gemaakt. En het begon allemaal met die ene full feature cartoon in 1937: Snow White And The Seven Dwarfs.

Ik heb een awesome documentaire gevonden over The Making Of Snow White. Deze kun je hieronder bekijken. Heel interessant (vind ik)!! Have fun!

 

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments