Webshops zijn eng

Ik en schoenen, dat is nu niet echt een liefdesrelatie te noemen. Ik koop ze, loop ermee rond totdat er hier en daar gaten beginnen te verschijnen en dan pas koop ik nieuwe schoenen (omdat ik liever geen natte voeten krijg, maar dat is dan ook daadwerkelijk de enige reden). Dit weekend was het weer zover. Er beginnen hier en daar wat gaten in mijn huidige schoenen te verschijnen en dan is het weer tijd om online eens rond te neuzen voor nieuwe schoenen.

Mijn vorige schoenen heb ik gekocht bij Zalando (hence de uitgelichte foto uit die enorm irritante reclame), dus dan was dit ook de eerste en ook enige webshop waar ik wilde gaan kijken voor nieuwe schoentjes (omdat ik er niet teveel tijd aan wil besteden, niet omdat ik fan ben van Zalando). Nu weet ik dat Zalando vrij agressief is met adverteren. Je kunt nog geen enkel artikel bekijken of je krijgt dit artikel 100 keer op Facebook te zien als voorgestelde pagina. Nu dacht ik dus slim te zijn en in een nieuwe incognito (hehe) tabje mijn nieuwe schoenen bij Zalando te kopen. Na een tijdje rond te neuzen tussen alle honderden schoenen en heel wat filters te hebben gebruikt, is het me dan eindelijk gelukt om nieuwe schoenen te vinden en te bestellen (woohoo ik ben ervan af!).

Zoals je net kon lezen, dacht ik slim te zijn door de incognito (hehe) modus te gebruiken. Dit is wel eens handig als je niet wil dat je meteen overal advertenties van de desbetreffende webshops wil zien of zelfs te maken gaat krijgen met prijsverhogingen (zoals bij reizen…). Nu maak ik natuurlijk gebruik van een Addblocker op mijn computer en laptop, maar toen ik vanmorgen op mijn telefoon op Facebook keek zag ik het volgende:

 

Is niets meer heilig???? Ik speciaal incognito (hehe) modus gebruiken zodat ik niet telkens die advertenties zou krijgen en dan krijg ik alsnog die klote advertenties. Houden ze het nu op IP-adres bij of, …..? Volgende keer dan ook maar VPN, incognito (hehe) modus en onwijs veel andere methodes inzetten voordat ik weer iets bij Zalando ga kopen.

Nou goed, donderdag of vrijdag komen mijn schoentjes. Ben benieuwd!!