Er bestaan veel gekke radiozenders

Wat te doen als je niet kunt slapen…. Precies! Dan pak je je laptop en ga je gewoon wat lullen op een blog 😀

Zoals je al in de titel kunt lezen, gaat deze post over radiozenders. Nu moet ik toegeven dat ik zelf bijna geen radio meer luister. “Maar Ruud?? Waarom ga je het dan hebben over radiozenders??” Doe rustig! Dat ga ik nu vertellen! Voorheen luisterde ik dagelijks naar 3FM, maar sinds ze hebben besloten dat Justin Bieber niet meer een irritante klotepuber is maar een hippe popmuzikant die nu zelfs headliner mag zijn op Pinkpop (SCHANDE!), heb ik besloten toch maar eens te stoppen met het concept radio luisteren. Nu weet ik dat er meer dan genoeg radiozenders zijn, maar de “hippe” popmuziek van tegenwoordig (nu spreekt opa even) is bijna alleen nog artiesten die niet bij hun eigen smaak blijven en kiezen voor het grote geld… Oftewel, alles klinkt hetzelfde. Er zijn nog maar weinig artiesten die dicht bij hun eigen originele geluid blijven. Daarbij vind ik elk half uur reclame echt VET irritant! Oke, ik ben af aan het dwalen. Kortom, radio is kut en Spotify is heilig. Amen! Sidenote, Spotify is heilig mits je een premium account hebt, anders heb je nog steeds reclame.

Genoeg geauwehoer, nu naar het onderwerp waar ik het origineel over wilde hebben: Liga Milkbreak….. Oh nee, gekke radiozenders.

Laatst kwam ik een website tegen waar je gratis (daar houden Nederlands van, zelfs Limburgers) naar onwijs veel radiozenders van over de hele wereld kunt luisteren. Nu krijg je niet een standaard lijstje, maar mag je over de wereld hoveren (klik en sleep) om te ontdekken naar welke radiozenders ze luisteren op Antartica, Mexico (olé), Polen of een andere plek waar je interesses liggen.

Klik hier om naar deze awesome website te gaan.

Na een tijdje te hebben gespeeld met deze website, kwam ik heel wat gekke radiozenders tegen waarbij ik me erg afvraag wie er in godsnaam de hele dag naar zou luisteren. Hieronder een aantal voorbeelden:

The Broadband Comedy Network – Amerika: Een radiozender waar je alleen maar naar “comedyfragmenten” kunt luisteren. Ik zet comedyfragmenten extra tussen aanhalingstekens omdat ik alleen maar heb gekeken als die ene zure emoticon met streepjes als ogen.

Film Radio – Duitsland: Je kunt denkt ik wel raden over welke muziek dit gaat. Inderdaad beste lezer, film muziek (joh!). Alleen gaat het hier niet over de legendarische Hans Zimmer, maar over vet onbekende muziek (ik ken het niet tenminste). Mocht je je even als een superheld willen voelen, vooral deze zender even aanslingeren.

Halloween Radio – Amerika: Inderdaad…. Een zender met alleen maar Halloween muziek. De gekke Amerikanen hebben niet genoeg aan die ene dag in oktober. Fuck dat. Gewoon het hele jaar door, lekker griezelen en gekreun van stervende mensen of mensen die worden afgeslacht door je speakers laten blazen.

Madison County Sheriff, Polica, Fire, an…. (titel werd te lang denk ik) – Amerika: Nu kun je natuurlijk de hele dag muziek luisteren, maar weet je wat nog veel cooler is?? Luisteren naar de P2000 van Madison County. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ongevallen en nieuwtjes uit Madison County. Super cool!

Animal Radio – Amerika: Dit is dé zender voor mensen die van dieren houden en over niets anders kunnen praten dan over dieren. Op deze zender praten ze alleen maar over dieren, maar dat is niet het enige lieve lezer. Nope! Ze spelen ook muziek vóór dieren. Precies…. Ze draaien muziek vóór dieren. Dus mocht je een hond, kat of een dolfijn zijn (dat zou ik dol fijn vinden muahaha) en dit lezen, dan is dit dé zender voor jou! Enjoy!

Nu weet ik dat 4 van de 5 voorbeelden hierboven Amerikaans zijn, maar dat is puur omdat Amerikanen gek zijn en ik Amerikaans/Engels begrijp.

Ik ben van mening dat deze website heel erg tof is gemaakt en heel erg leuk is om eens wat te scrollen om te kijken of er leuke of gekke zenders zijn. Mocht jij een leuke of gekke zender vinden, deel het en post het in een comment!