Je train of thought kwijt

Heb je dat ook wel eens? Dat je aan van alles zit te denken en een wereld aan ideeën in je hoofd hebt, maar opeens raak je afgeleid en is alles pleite. Leeg, weg, op. Hoe kan dat toch?

Je raakt dan je train of thought kwijt. Ik merk het wel eens als ik te weinig suiker gehad heb. Dan raakt mijn brein een beetje fuzzy, alsof er opeens een heleboel watten in zit. Het is vooral jammer als je best wel toffe ideeën had, maar die niet eventjes ergens had genoteerd.

Boogie Board

Hier op tafel ligt een ‘Boogie Board’, wat gayer klinkt dan het is. Het is eigenlijk een moderne variant van zo’n tekenbord dat Joey en Chandler op de deur van hun appartement hadden hangen. Je schrijft (of tekent) met het pennetje of gewoon met je vinger op het plaatje en dan komt er een digitale lijn in een soort neongroen tevoorschijn. Met één druk op het knopje is alles weer weg. Het is briljant.

train of thought
Met dit ding raak je nooit meer je train of thought kwijt.

Ik zag deze gadget hangen op het vliegveld van Los Angeles en hij móest mee naar Nederland. Soms zie je iets waarvan je weet dat het gewoon geniaal is. Tip: koop die gadget dan ook gewoon! Anders weet je dat je achteraf spijt krijgt. Hier wordt dat ding dus vooral gebruikt voor het noteren van boodschappen of andere informatie die je eventjes kwijt moet. Dit Boogie Board had ik dus moeten gebruiken voordat ik mijn train of thought kwijtraakte… Oh well. Next time, Gadget, next time.

train of thought