Vroeger was alles anders

Nederlanders zijn enorme zeikers geworden. Alles is discriminatie, alles moet voor iedereen kloppen en tegenwoordig moet elk gebouw ook een wc hebben voor een eenhoorn, want ja stel….. ik voel vandaag ineens aan mijn water dat ik toch een eenhoorn ben en geen man. Ja, deze mensen heb je.

Nu zijn sommige dingen natuurlijk heel goed dat ze aangepast zijn, maar we kunnen het ook overdrijven, zoals de aanpassing van de omroepberichten van de NS. Sommige dingen zijn gewoon zo en nu kun je wel moeilijk doen om moeilijk te doen maar verander je feitelijke dingen niet mee. Voordat ik nu weer iemand op z’n kleine pikkie trap (Dit is een uitdrukking mensen, geen paniek! Ik bedoel hiermee niet dat je een man/vrouw of LGBTQIAPASDLKJENCDAPOAS bent. Ze maken die afkorting trouwens ook steeds langer), ga ik het hebben over een toffe video die ik heb gevonden op mijn favoriete site.

Vroegah!

Zoals de titel hierboven aangeeft, was het vroeger allemaal een tikkie (let op, ik zei tikkie en niet pikkie!) anders. Toen was alles nog gewoon en was niet iedereen meteen beledigt. Voor de snelle reclamejongens in die tijd was dit natuurlijk veel makkelijker werken en hoefden ze niet bang te zijn dat er onwijs veel klachten binnen zouden komen. In die tijd boeide het allemaal niet en was niet iedereen meteen boos. Het product moest verkocht worden en hoe het aan de man zou worden gebracht, was een bijzaak.

In het onderstaande filmpje kun je een aantal commercials bekijken die tegenwoordig absoluut not done zouden zijn. Dit omdat de reclame enorm vrouwonvriendelijk en/of racistisch is of zelfs een slechte levensstijl zou promoten.

 

 

Kleine disclaimer. Ik wil even herhalen dat het aanpassen van bepaalde dingen goed is!!! Alleen in sommige dingen heeft de mensheid volledig de plank misgeslagen en gaan de aanpassingen veel te ver.

Ik ontwijk even heel verstandig het onderwerp over Sinterklaas en Zwarte Piet voordat ik spam in mijn inbox krijg van mensen die het niet met me eens zijn. Wat je over dat onderwerp ook zegt, het is nooit goed…… Enige wat ik nog wil zeggen is: Mensen! Stop eens met zeuren en maak je eens druk om dingen die daadwerkelijk een probleem zijn voor de maatschappij!!! Mijn excuses als ik ook maar één persoon hiermee boos heb gemaakt.

Godverdomme, ik wilde een luchtige post maken over een tof filmpje van oude commercials en nu is het dit geworden…..

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments