Death Note: reboot horror?

Ik heb het met jullie al vaker gehad over de horror die reboot heet. Onze favoriete steen Dwayne “The Rock” Johnson is op een of andere manier telkens weer te vinden om een hele toffe titel naar de klote te helpen. Dit door de hoofdrol te spelen in reboot nummer 4815162342. Het grootste schandaal tot nu toe is dan toch wel de reboot van Jumanji. Maar goed, laat ik het niet weer hebben over mijn ergernis over meneer steen en een zekere acteur die zich omdraait in zijn graf… Vandaag ga ik het hebben over Death Note (joh, het stond in de titel)!

Death Note

Death Note is van oorsprong een manga (Japanse strip) waarvan een anime is gemaakt. Even nader uitleg over anime. De anime wereld is groot. Heel erg groot! Dit is een animatiestijl uit Japan die de hele wereld overwaait en ongekend populair is. Veelal bij de nerd gemeenschap onder ons. Deze stijl is heel goed te herkennen aan de speciale vormen en tekenstijlen die gebruikt worden (veel details). Ik ga nu geen spreekbeurt houden over anime, want ik weet er niet genoeg over af en ik heb zelf maar weinig anime gezien (meervoud van anime is anime!). Ik weet in ieder geval 3 dingen: A. Het is razend populair, B. Er zijn superveel goede series, C. Ze lachen je uit en nemen je niet meer serieus als je een anime bekijkt met Engelse dubs (Engels sprekende personages) i.p.v. Japanse dubs. Aan dit laatste heb ik schijt, want je moet het kijken zoals je het zelf het fijnste vindt en ik vind het relaxer om een serie met Engelse dubs te kijken.

Oja! Death Note ging het over. Nu is Death Note denk ik toch wel de anime die je moet kijken als je eens een anime serie wil kijken. Niet alleen is het verhaal briljant, maar ook de stijl waarin deze serie is gemaakt. Als je van een heel sterk verhaal houdt en mysterie kunt waarderen (en het niet irritant vindt als er gekke monsters voorkomen), dan moet je Death Note eens bekijken. Nu ben ik fan, maar nu weet je nog eigenlijk niet waar het over gaat. Nu heb ik even Wikipedia erbij gepakt en hier staat eigenlijk een perfecte omschrijving, zonder te spoilen:

Light Yagami is een briljante, maar snel verveelde middelbare scholier die zich ergert aan alle misdaden in de wereld. Zijn leven verandert drastisch als hij een mysterieus notitieboekje vindt, de Death Note. Als iemands naam in dit notitieboekje wordt geschreven, zal die persoon sterven. Light is in eerste instantie nogal sceptisch, en denkt dat het gewoon een grap is. Maar na wat geëxperimenteer en de dood van twee criminelen moet Light wel geloven dat de Death Note echt is. Na de ontmoeting met de eigenlijke eigenaar van de Death Note, een shinigami (Death God/God des Doods) met de naam Ryuk, streeft Light ernaar “de god van de nieuwe wereld” te worden door het kwaad uit de wereld te verbannen met behulp van de Death Note.

Al snel valt het de internationale politieorganisaties op dat het aantal onverklaarbare sterfgevallen bij criminelen enorm omhoog gaat. De politie neemt hierover contact op met detective “L”, een jonge maar hoogbegaafde detective van wie in het begin nog weinig bekend is. L komt er al snel achter dat de gezochte seriemoordenaar, die Kira genoemd wordt, in Japan woont. Ook concludeert L dat Kira mensen kan doden zonder ze met een vinger aan te raken. Light realiseert zich dat L zijn grootste vijand zal zijn, en er ontspint zich een competitie tussen de twee die almaar spannender wordt.

Nu zijn er van die mensen die niet zo van lezen houden. Om ook deze personen te dienen (want zo ben ik), hieronder een trailer:

 

Netflix

Wie heeft er geen Netflix? Er zijn bijna 2 miljoen mensen in Nederland die een Netflix-account hebben. Oftewel, voor heel veel mensen is Netflix het platform om hele toffe series en films te bekijken. Death Note is hier één van. Deze is namelijk helemaal op Netflix te bekijken (Zeker doen! Of ben ik niet enthousiast genoeg geweest? Zo niet, bel me maar even op 06 481 516 2342 en dan overtuig ik je wel.)! Netflix maakt heel veel series en films onder eigen productie. Denk alleen al aan Orange Is The New Black en Narco’s. Helaas vinden ze het maken van reboots ook erg tof. Dat vind ik dan weer minder…. Nu hebben ze dat dus ook gedaan met Death Note. 25 augustus van dit jaar (f.y.i. we leven in 2017) komt deze reboot als film op Netflix. Voordat ik weer ga ranten, check eerst maar eens de trailer hieronder:

 

Originele serie versus Reboot

Hierboven schreef ik dat ik ging ranten. Nu weet ik niet of ik dat wel moet doen. Deze reboot heeft namelijk voor- en nadelen. Zo kun je het verhaal van de serie heel moeilijk in een film stoppen, dat is gewoon niet mogelijk. Ze moeten dus heel veel awesome stukjes achterwege laten en dat is extreem zonde. Daarbij is het animatie versus live action. Ook hier zou ik natuurlijk kiezen voor animatie. Waarom? Omdat bij animatie zoveel meer mogelijk is (zonder CGI bullshit) en ik sowieso een groot liefhebber van animatie. De taal is voor mij geen issue omdat ik de originele versie ook in het Engels (wat blijkbaar heel schandalig is) heb bekeken. Daarnaast maakt deze film waarschijnlijk de opstap naar het kijken van een anime voor mensen veel minder groot. Je kijkt de film, vindt het verhaal super awesome en daarna wil je de originele serie bekijken. Dit maakt je misschien nieuwsgierig naar andere anime.

Met andere woorden, ik twijfel enorm over deze film. Zoals ik al vrij duidelijk aangaf was de serie super awesome en of de film hier afbreuk aan gaat doen… Ik weet het niet. Ik ga de film in ieder geval bekijken en dan oordeel ik of ik een nieuwe rantpost moet maken of juist een post waarbij ik uitleg waarom het een super awesome film is. We gaan het zien! Hopelijk heb ik jullie in ieder geval nieuwsgierig gemaakt naar de serie en misschien ook de film. Laat maar weten wat jullie ervan vonden! Mijn telefoonnummer is hierboven te vinden.

Nu heb ik zin om Lost te kijken….. Geen idee waarom.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments