The Young Sheldon

Geld verdienen

Helaas staat alles in de wereld in het teken van geld. Bijna alles is gemaakt om ervoor te zorgen dat er geld in het laatje komt en het liefste ook nog zoveel mogelijk. Helaas is dit in de mediawereld niet anders. Kijk maar na de filmwereld. De ene na de andere reboot of spin-off van de zoveelste film draait in de bioscoop of kun je kopen op VHS, DVD, Blauw-Ray of streamen op één van de vele platformen. Dit is niet alleen het geval in de filmwereld, maar ook in de wondere wereld van de series. Nu doen ze (naar mijn weten) in de seriewereld nog niet aan het rebooten van series, maar wel het maken van spin-offs of compleet nieuwe seizoenen van oude series Denk bij totaal nieuwe seizoenen voor series bijvoorbeeld aan Gilmore Girls, Will & Grace en zelfs Roseanne. Bij Roseanne is het vet raar want de lieve grote pappa Dan sterft in seizoen 8 (SPOILER ALERT, oh shit… te laat) en toch zal hij te zien zijn in het nieuwe seizoen. Hoe ze dit gaan oplossen is voor mij een groot raadsel. In de spin-off wereld zijn er ook heel wat series waarbij ze extra geld willen kweken. Denk aan Fear The Walking Dead (een saaie spin-off van The Walking Dead), Better Call Saul (een tragere/iets minder leuke maar zeker wel een aanrader van Breaking Bad), Joey (een extreem slechte sitcom over Joey Tribbiani na het laatste seizoen van dé beste sitcom ever: F*R*I*E*N*D*S) en de 100 verschillende steden die ineens ook een eigen crime lab hadden in bijvoorbeeld CSI: New York, CSI: Miami (origineel is natuurlijk CSI: Crime Scene Investigation).

Sheldon Cooper

De populairste sitcom op dit moment is The Big Bang Theory, met natuurlijk de eigenzinnige Sheldon Cooper (briljant acteerwerk van Jim Parsons).  Sheldon maakt eigenlijk gewoon The Big Bang Theory. Zonder hem was het laatste seizoen van TBBT (ben te lui om het telkens helemaal te typen) al heel lang geleden uitgezonden. Als je niet begrijpt waar ik het nu over heb (en ik hoop dat dit niet zo is), dan heb ik één ding tegen je te zeggen: stop nu met lezen, ga naar The Pirate Bay, download alle seizoenen en ga bingen die hap. Do it! Ben je aan het aan het doen? Nee hé…. Je bent nog steeds aan het lezen. Nondeju! Stoppen en ga downloaden verdorie!!

Voor de personen die wel weten waarover ik het heb: High Five! Welkom in het juiste team! Jij weet tenminste wat leuk is. 

Nou combineer eens mijn eerste stukje en het tweede en wat krijg je dan? Exact… Een spin-off over Sheldon Cooper….. Say what??? Precies. Ik herhaal: Een spin-off over Sheldon Cooper. Om precies te zijn een spin-off over de periode waar Sheldon nog een Sheldonnetje was. Toen ik voor het eerst hoorde over deze spin-off, toen had ik “mixed feelings”. Sheldon is een heel tof personage, maar om dat personage nu te “misbruiken” voor een spin-off ….. Ik had er in ieder geval enorm mijn twijfels over. Totdat ik de eerste trailer zag (zie dat ding hieronder):

 

 

Mij lijkt het een leuke serie! Ik ga kijken! Ik was aangenaam verrast door deze trailer. Het gaat inderdaad om dezelfde Sheldon, maar dat is denk ik ook de enige vergelijking (oja, je hoort ook de originele Sheldon als voice over). Zoals je in het filmpje hebt kunnen zien (als je dat nog niet hebt gedaan, nu doen ander verklap ik alles), is het een totaal andere setting dan TBBT (nog steeds lui). Het is geen sitcom maar een gewone comedy, oftewel geen lachband. Het gaat over een apart en uitermate slim jongetje die hiermee moet dealen. Hij moet het doen met een vader, moeder, grote broer en een tweelingzusje die hem totaal niet begrijpen en het liefste willen dat hij normaal gaat doen. De situaties (zoals in de trailer te zien is tenminste) waar klein Sheldonnetje in terecht komt, zorgen door zijn intelligentie voor grappige momenten. Zoals ik al eerder zei lijkt het mij een leuke serie en ga ik minstens de pilot bekijken. Ik ben blij dat ze niet voor de makkelijke weg hebben gekozen en er ook een sitcom van hebben gemaakt. Op een paar kenmerken en links naar TBBT na, zal dit een totaal andere serie worden dan TBBT…. (Denk ik)