The LEGO Story

LEGO is denk ik wel één van de meest bekende speelgoedmerken ter wereld. Er zijn natuurlijk ook andere grote merken (hier binnenkort meer over… spannend he!), maar vandaag wil ik het eens hebben over LEGO. Ook heb ik als klein Ruudje LEGO gehad en ik vind het serieus nog steeds enorm tof want LEGO is vet awesome! Ik weet nog goed dat ik dat ik LEGO space shuttle (hiernaast te zien) had en ik die enorm vaak in en uit elkaar heb gehaald. Ik probeerde altijd andere gekke constructies te bedenken met mijn LEGO.

Ik had op mijn verjaardag bijna elk jaar wel op mijn verlanglijstje iets van LEGO staan. In al die jaren heb ik een hele kist bijeen weten te verzamelen waar al mijn LEGO in ligt (deze kist staat nog steeds op mijn kamer). Ook tegenwoordig zie ik vaker LEGO voorbij komen in de (online)winkels en heel soms twijfel ik of ik nog eens een set zou kopen. Lekker creatief bezig zijn en coole constructies bedenken. Dat is LEGO. Er is alleen één nadeel aan LEGO, waar ik pas naderhand achter ben gekomen…. LEGO is onwijs duur!!! Hier stond je als klein menneke niet bij stil natuurlijk. Die space shuttle was naderhand gezien denk ik het duurste cadeautje dat ik in al die jaren heb gekregen, maar misschien ook wel het meest awesome.

 

CAPS LOCK MUCH??

Nu hoor ik je denken “Ruud, schreeuw toch niet telkens als je de naam LEGO zegt”. Ik schreeuw niet want je schrijft LEGO nu eenmaal met hoofdletters. Daar kan ik ook niets aan doen hoor. Ik weet ook niet waarom ze dat doen. Bij de alwetende Wikipedia weten ze het namelijk ook niet:

Het beeldmerk van LEGO, het woord LEGO in witte letters met een gele en zwarte omranding op een vierkant rood vlak, is wereldwijd bekend. Het wordt dan ook angstvallig bewaakt om te voorkomen dat het misbruikt wordt. Het woord LEGO wordt door het bedrijf ook consequent met hoofdletters gespeld. Wij weten ook niet waarom! (Dit is niet door Ruud toegevoegd)

LEGO begon als een bouwset voor kinderen, maar intussen is echt een merk geworden met veel meer dan alleen een set bouwsteentjes. Denk alleen al aan al de games, series en films van de LEGO originals, maar ook de samenwerkingen met andere grote merken zoals Marvel, Universal, Star Wars, Disney, Harry Potter, etc.. LEGO is een fenomeen dat bijna niet meer weg te denken is in de maatschappij. Iedereen houdt van LEGO.

 

Het begon allemaal in Denemarken

Elk groot speelgoedmerk is natuurlijk ergens begonnen, voor LEGO was dit in 1932 in het stadje Billund in Denemarken. In 1916 begon Ole Kirk Christiansen een houtbewerkingszaakje. De eerste jaren maakte hij…………. Wacht eens. Dit kan makkelijker! Waarom niet een hele toffe animatie over LEGO?!?! Laat ik “toevallig” net eentje gevonden hebben en hieronder hebben geplaatst!

In het onderstaande filmpje is te zien hoe LEGO is bedacht door Ole (niet te verwarren met het Spaanse Olé) en hoe zijn familie het vrijwel simpel concept van een bouwsteentje heeft weten uit bouwen (get it? LEGO –> bouwen) tot het enorme bedrijf van nu (een omzet van 5.1 miljard euro en een winst van 1.3 miljard euro in 2016). Have fun!! I did.

 

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments