Science Nerds Assemble!

De beste TV-serie die Discovery Channel ooit heeft gemaakt is natuurlijk Mythbusters. Wie kent ze niet. Adam Savage en Jamie Hyneman maakte wetenschap cool. In Amerika werden er vroeger series uitgezonden om wetenschap aantrekkelijk en cool te maken, denk bijvoorbeeld aan Bill Nye the Science Guy. Bill heeft trouwens nu een eigen serie op Netflix (super cool yo!). Maar nu even terug naar Mythbusters. Het waren legendes. Denk alleen al aan alle geweldige dingen die ze maakten met hele normale producten (die je overal kunt krijgen, maar! don’t try this at home), wat ze allemaal bewezen hebben met hun programma en zelfs daadwerkelijk levens hebben gered door vóór te doen hoe je uit een auto moet ontsnappen die te water is geraakt. Alleen…… (wat nu weer??) Deze post gaat niet alleen over Mythbusters. Waarom dan dit monoloogje (is een woord, ik heb het zelf opgezocht!)? Omdat ik door de Mythbusters enorm gefascineerd ben geraakt door de wetenschap. Nu heb ik zelf helaas maar 2 jaartjes natuur- en scheikunde gehad, dus zelf wist ik nog niet zoveel hierover. Door de Mythbusters ben ik dus veel te weten gekomen over de wondere wereld van de wetenschap.

Helaas hebben Adam en Jamie besloten om in maart 2016 de laatste Mythbusters-aflevering uit te zenden. Tegenwoordig werkt Jamie nog veel achter de schermen en is Adam heel druk bezig als guestspeaker en met zijn succesvolle YouTube-kanaal Tested. En ik? Ik moest op zoek naar een andere vorm om mijn wetenschappelijke nieuwsgierigheid te prikkelen. Ik was gewoon wat aan het rondneuzen op YouTube en toen kwam ik een enorm tof kanaal tegen (eigenlijk twee)!

The Backyard Scientist

Kevin is The Backyard Scientist. Hij is een nerd die erg vaak de vraag stelt “Wat als…..”. Vaak is hij zelf erg nieuwsgierig naar de gevolgen van de combinatie van bepaalde materialen (bijv. gesmolten aluminium met een watermeloen, een fucking hete ijzeren bal met een grote stapel piepschuim platen). Net als de Mythbusters kloot hij ook graag gewoon wat aan en maakt hij gekke constructies (een huge ass muizenval, tornadovuur, een speciale oven (gemaakt van een oude wasmachine) om ijzer te smelten). Nu kan ik er natuurlijk wel vet veel over vertellen, maar ik kan ook net zo goed een paar filmpjes laten zien:

 

Mark Rober

Nu heeft Kevin een vriendje met de naam Mark Rober. Deze Mark heeft ook een YouTube-kanaal en voert ook gekke experimenten uit. Hij maakt ook hele toffe dingen. Een paar voorbeelden hieronder:

 

Dus mocht je net als ik op zoek zijn naar hele toffe filmpjes over de wondere wereld van de wetenschap (en/of heb je net als mij alle afleveringen van Mythbusters al honderd keer gezien), dan zijn dit 2 kanalen waar je je zeer zeker op kunt/moet abonneren. Have fun!!