Death Note: The Netflix Fuckup…..

Een aantal posts geleden had ik het over Death Note. Remember? Of heb je die niet gelezen? Dat kan natuurlijk. Je kunt het natuurlijk teruglezen (KLIK HIER!!) of deze samenvatting van 2 zinnen lezen: Death Note is een anime die onwijs goed in elkaar zit en erg spannend is. Netflix heeft van deze anime een soort van live action reboot gemaakt waar ik enorm mijn twijfels over had.

Nou…… In mijn vorige post had ik aangegeven dat ik de film een kans zou geven en dat ik de film eens zou bekijken. Gisteren was die dag. Ik heb de film gezien en waar ik bang voor was, is helaas uitgekomen.

Ik ga proberen om deze post zo spoilerfree mogelijk te houden. Mocht je de serie willen kijken, dan wil ik niets verraden van het verhaal. Grote kans dat mijn beschrijving dus vet wazig gaat worden, maar dan doe ik dat voor jou lieve lezer! Of je de film moet kijken……. lees maar verder…….

Mijn (subtiele) mening over Netflix Original: Death Note

Wat een kutfilm! Nu waarom ik het zo’n kutfilm vond: Daarom! Oke dan, even serieus nu. Er zijn verschillende redenen waarom deze verfilming door Netflix erg tegenviel (zo kan het dus ook, tegenviel i.p.v. kut). Ik denk dat je het het beste kunt vergelijken met een boekverfilming. In een boek zijn veel meer details besproken, is de opbouw naar een spannend stuk vaak rustig en neemt de auteur echt de tijd een bepaalde theorie heel goed uit te werken en effect te laten hebben. Dit klinkt misschien wazig, maar dat is het ook.

Hoe zit het dan nu met Death Note? Nou goed. In principe is het zo dat ze ongeveer één derde van de serie in een film van anderhalf uur hebben willen proppen. Aangezien ze hiermee een heel groot stuk over het verhaal van de Death Note zelf, de regels en het volledige verhaal van Light/Kira, Ryuk, L en vele anderen helemaal niet af hebben kunnen maken, hebben ze er zelf maar wat omheen verzonnen. Er zijn een aantal dingen in deze film waarbij ze een karakter of juist een heel tof stuk uit de serie verkrachten. Wat de serie zo enorm krachtig maakt is doordat alle gebeurtenissen enorm goed zijn uitgedacht, je de personages erg goed leert kennen en er erg veel plottwists in voorkomen.

Bij de film hebben ze het principe van een Death Note (een boekje waarbij je de naam van een persoon opschrijft en eventueel een cause of death, waarbij deze persoon binnen een aantal minuten dood gaat) en 5 personages uit de serie in een blender gestopt en daar is een schijtfilm uitgekomen. Doordat ze slechts enkele elementen hebben gepakt en hiermee een film hebben willen maken, doen ze Death Note absoluut geen eer aan. Death Note is briljant doordacht, super toffe personages en slepen ze je mee in alle theorieën die ze uitgebreid in de serie behandelen. De film had dit allemaal niet. Halverwege de film werd er pas echt goed gebruik gemaakt van de Death Note en de laatste 10 minuten van de film was er ergens een snufje van een complot te ontdekken. De personages klopten van geen kant en het was ook totaal niet spannend.

Oftewel: Het. Was. Een. Kutfilm!!! Zonde van het anderhalf uur! Ga dan de eerste 2-3 afleveringen kijken van de serie!

En nu denk je misschien (het kan, dat kan ik natuurlijk niet horen he) nou, nou, nou, nou Ruud. Doe eens rustig man. Het is maar een film en dit is jouw mening. Dat klopt, het is maar een film… Alleen hebben ze een briljante titel naar de klote geholpen en ik ben absoluut niet de enige die hier zo over denkt. Op 9GAG (ken je vast wel, zo niet dan moet je je diep schamen!) zijn er zelfs een posts voor aangemaakt die zeer snel op de HOTpage terecht zijn gekomen. Ik ben dus echt niet de enige met deze mening!

 

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments