Cruel people are ever cowards in emergency

Na een lange afwezigheid zijn we weer terug!!! Om te vieren dat we weer terug zijn, gaan we even samen een liedje zingen:

Hallo allemaal,
wat fijn dat je er bent
Ben je voor het eerst hier,
of ben je al bekend?

Stamp met je voeten
zet je handen in je zij.
Ik ben Ruud
en wie ben jij?

En dan nu het onderwerp van deze post

Heb jij al eens naar 112 moeten bellen? Ik heb het in ieder geval nog nooit hoeven doen gelukkig en ik hoop jij ook niet. Er is wel eens voor mij naar 112 gebeld, maar dat is een ander verhaal.

Voor mij is het een raadsel wat je te horen krijgt en hoe het er allemaal precies aan toe gaat als je naar een alarmnummer belt. Ik heb wel een vaag vermoeden en sommige dingen lijken mij wel logisch, maar hoe het precies allemaal werkt…. Geen idee. Niet dat ik er een enorme behoefte aan heb hoor. Dat dan weer niet.

Je moet in Nederland (en volgens mij ook België, maar dat weet ik niet zeker en ik ben te lui om het op te zoeken) naar 112 bellen als je met spoed een ambulance, de politie of de brandweer moet hebben. In Amerika is dit 911 en in Engeland 999. Meestal is de persoon die dit doet een slachtoffer of iemand die bij het slachtoffer is en snel hulp nodig heeft.

Lang leve YouTube!

Ik zat weer eens op mijn favoriete site en was wat aan het video hoppen (zojuist bedachte term, knap he!). Bij dit hoppen kwam ik 2 filmpjes tegen van “disturbing 911/999 calls” en was erg nieuwsgierig geworden. Wat blijkt… Niet alleen het slachtoffer of mensen die snel hulp nodig hebben bellen naar een alarmnummer, maar ook de daders zelf!

In de onderstaande filmpjes kun je 10 gesprekken beluisteren en die zijn inderdaad best wel creepy. Uit deze filmpjes kan ik namelijk een conclusie trekken die ik best wel eng vind. Luister eerst zelf maar eens en lees daarna verder.

Mijn conclusie

Sommige mensen (daders) zijn gewoon helemaal fucked up en weten donders goed wat ze gedaan hebben en vinden het daarna leuk om het alarmnummer te bellen (fucking haantjesgedrag altijd). Uit deze filmpjes haal ik ook uit dat sommige mensen in een soort van psychose kunnen raken, in deze psychose mensen vermoorden, er dan weer uit “snappen” en dan zien wat ze gedaan hebben. Ze zien dan pas wat ze “onbewust” (omdat ze in een psychose zaten) hebben gedaan. Hoe fucking eng is dat?! Dat je in een psychose kunt raken, mensen kunt uitmoorden, eruit kunt snappen en dan jarenlang vast komt te zitten en die moord op je geweten hebben. Dat allemaal zonder dat je dit bij bewust hebt gedaan en je wellicht iemand hebt vermoord waarvan je superveel van hebt gehouden. Die persoon is ineens uit je leven door een vet wazige psychose en hebt diegene zelf vermoord. Hoe eng is die gedachte?! Enorm eng!!!!

Slaap lekker!

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments