I Will Never Let Go

Update 27-04-2018 onderaan de pagina!

Toen ik 8 jaar was ging ik met mijn zus en mijn moeder naar de Speelboom in Voerendaal. Mijn zus wilde die middag met haar vriendin de Titanic kijken en die was pas uit op videoband. Ik mocht meekijken, maar dan moest ik wel beloven dat ik stil zou zijn (was in die tijd voor mij enorm moeilijk). Als ik het te eng zou vinden, dan moest ik dit aangeven en dan moest ik iets anders gaan doen. Die middag heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten en heb ik de film helemaal bekeken op videoband. Sinds die dag heb ik altijd een grote fascinatie gehad voor de Titanic. Datzelfde jaar heb ik in Duitsland het computerspel Titanic: Adventure Out Of Time gekocht van mijn zakgeld. Ik begreep geen fuck van want die hele game was in het Duits, maar ik kon rondlopen op de Titanic en dat was voor mij meer dan voldoende.

De fascinatie is in al die jaren wel gebleven, maar het is wel minder geworden. Tot ongeveer een maand geleden…..

Titanic: Honor And Glory

Ik was wat op mijn favoriete site aan het rondzwerven en kwam een filmpje tegen van een game waarbij je ook rond kon lopen op de Titanic. Alleen was dit extreem HD en was alles in extreem detail uitgewerkt. Ik moest en zou dit spel ook spelen. Toen ik in de description van dit filmpje keek zag ik dat het om een demo ging van de game Titanic: Honor And Glory. Dit werd dan ook meteen mijn volgende zoekopdracht.

Ik kwam uiteindelijk uit op de site van Titanic: Honor And Glory en zag dat ze nog midden in de ontwikkeling zaten en dat het om een crowdfundproject gaat. Ook zag ik op de site een linkje naar een bestandje om de demo zelf te kunnen spelen. En zo geschiede…. Ik heb de game meteen gedownload en meteen opgestart. Na 5 minuten besloot ik al om te stoppen, de opname te starten, opnieuw te beginnen en de demo in één ruk uit te spelen. Dit moest ik delen op mijn YouTube-kanaal! Hieronder kunnen jullie de volledige walktrough van de demo bekijken.

Ze zijn nog druk bezig met ontwikkelen dus nog lang niet alles is beschikbaar in deze demo.

Toen ik klaar was met deze demo had mijn mond een O-vorm. Ik was helemaal (ik ga nu even hip doen) “flabbergasted”. Wat een geweldige demo! Als dit de demo was, dan wil ik niet weten hoe de uiteindelijke game zou zijn. “Ik moet en zal deze game krijgen zodra het uitkomt. Ik wil deze mensen helpen met de ontwikkeling! Dit moet zo snel mogelijk af. Dit gaat zo onwijs fucking awesome worden!!!” Dit waren enkele van mijn gedachtes na het spelen van de demo. Het stukje “Ik wil ze helpen” bleef een tijdje in mijn hoofd. Toen ik op hun site aan het kijken was, zag ik dat je ze nog kon funden. Er stonden zelfs hele toffe rewards bij sommige bedragen. Ik besloot om 50 dollar te doneren om ze te helpen bij de ontwikkeling van deze game. Hierbij krijg ik bij de release (helaas pas over 2 jaar) een exemplaar van de game EN ze nemen mijn naam op in de game! Ik mocht een hut uitzoeken en mijn naam zou dan bij deze hut verschijnen en ik zou op de passagierslijst komen te staan in de game. Hoe fucking geniaal is dat!! Ik heb hut D-84 gekozen (een hut voor 4 personen) en bij deze hut komen 2 hele speciale namen te staan. Ik heb zelfs een speciaal filmpje opgenomen om te laten zien hoe de ruimte rondom onze hut eruit ziet in de demo:

Ik ben ook aangesloten bij de community rondom Titanic: Honor And Glory waarbij ik de ontwikkeling en al het research rondom de game op de voet kan volgen.

It’s back!

Sinds het spelen van deze demo heb ik de Titanic-koorts weer helemaal te pakken. Elke dag kijk of doe ik wel iets rondom de Titanic. Ik kijk heel veel filmpjes en documentaires op YouTube (hierover later meer), ik lees heel veel artikelen , maar ik maak zelfs ook kleine modellen na van de Titanic (inderdaad… ik ben zo’n nerd):

 

 

 

 

 

Het is een soort van oude hobby geworden die ik weer opgepakt heb. Zoals ik zojuist al zei, kijk ik ook heel veel filmpjes en documentaires over de Titanic. Laten we eens beginnen met de film. Nu zitten hier best wel wat fouten in (Jack had echt wel ook op die deur kunnen liggen, dat hebben de Mythbusters bewezen!!), maar toch is de making of van de film enorm interessant om eens te bekijken! Als je ziet hoe ze met sommige trucjes het zinken van zo’n enorm schip hebben kunnen nabootsen, dat is echt enorm knap gedaan!

Op YouTube staan de gekste dingen, ook rondom de Titanic. Je kunt zelfs eens volledige nabootsing (in real time) van de ramp bekijken. Alsof je in een bootje op 3 kilometer afstand zit met een zakje chips en een blikje cola, gezellig kijken hoe de Titanic ten onder gaat. Je krijgt wel hele interessante informatie te zien! Gelukkig hoor je in deze bijna 3 uur durende video niet het geschreeuw te horen van alle slachtoffers.

The Addergoole 14

Naast hele gave of bizarre video’s staan er gelukkig ook hele mooie en indrukwekkende documentaires op YouTube. Zo heb ik laatst een documentaire gezien over “The Addergoole 14”. De verschillende klassen van de Titanic bestonden uit hele verschillende mensen. Je had de hele rijke mensen die in de 1e klas die zich makkelijk een suite van $4000 konden veroorloven en voor wie het reisje een leuk tripje was, maar je had ook bijvoorbeeld de arme Ierse mensen in de 3e klas. Dit waren mensen die geen baan meer in Ierland konden vinden en hun laatste centen hadden uitgegeven aan een kaartje om naar Amerika te gaan, op zoek naar een beter leven. De onderstaande documentaire gaat over dit soort mensen. The Addergoole 14 was een gezelschap van 14 Ierse jongeren die enorm arm waren en al hun moed bij elkaar hadden verzameld (en al hun centen) om naar Amerika te gaan met de hoop om daar een beter leven op te kunnen bouwen. Spoiler alert! Uiteindelijk zijn er maar 3 Ierse jongeren in Amerika aangekomen. Deze documentaire verteld de ramp vanuit de ogen van deze jongeren. Heel erg interessant om te bekijken!!

Intussen ga ik verder op zoek naar nieuwe documentaires (heb er zojuist alweer 2 gedownload) en ga verder met mijn research over de meest interessante ramp (dit klinkt heel cru en raar) in de geschiedenis. Mocht ik nog meer interessante video’s tegenkomen, of meer informatie hebben over de game…. Ik ga jullie op de hoogte houden! I will never let go!

Mindfuck van een afsluiter

Laat ik afsluiten met een mindfuck (het planten van een zaadje in jullie hersenen, credits voor Perla overigens). Gewoon iets om eens over na te denken….. Have fun!

Update 27-04-2018

Gisteravond heb ik deze post over de Titanic geschreven (26-04-2018). Aan het begin van deze post had ik het over dat ik de Duitse versie had gekocht van de game Titanic: Adventure Out Of Time. Zojuist werd het onderstaande gepost op de Facebookpagina van Titanic: Honor And Glory:

 

Dus ik meteen naar Steam met de gedachte “Hoe toevallig!! Gisteravond nog iets over gepost en ineens staat het op Steam!”. Ik keek op Steam en inderdaad….

 

Oftewel! Oude tijden herleven! Ik ga deze game uiteraard spelen en plaatsen op YouTube. Wie weet neem ik jullie mee in mijn avontuur 🙂

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments