Vroeger was alles beter?

In voorgaande posts hadden Perla en ik het over gaten en die ingenomen werden door Chernobyl. We hebben laten blijken wat voor een toffe serie we het vonden, maar dat er één probleem was. Het zijn maar 5 afleveringen. Nu hebben we dus weer een nieuw gat. We moesten dus maar weer op zoek naar nieuwe vulling voor het gat en ikzelf heb die vulling gevonden!

Toen ik nog maar een klein Ruudje was

Een ding wat je van me moet weten voordat ik verder ga met mijn verhaal. Vroeger was ik een enorme fan van cartoons. Vooral The Looney Tunes en Disney. Mijn grote idool was Taz. Ik heb zelfs nog eens meegedaan aan een wedstrijd waarbij je een Taz-trui kon winnen en die heb ik dan ook daadwerkelijk gewonnen!! Zie hieronder.

Heel vroeger had je Looney Tunes shorts die in de jaren 40/50 waren gemaakt en die in de jaren 90 nog steeds werden uitgezonden. Deze Looney Tunes shorts waren briljant! Zeer mooie animatie, mooie stijl, grappige stemmetjes, bizarre slapstick humor en super grappige situaties. Ik vond het echt geweldig.

Naast The Looney Tunes was er ook het Disney Festival op Ketnet en ook dit keek ik met enige regelmaat (ook toen was ik al niet zo’n actief persoon). Tijdens het Disney Festival werden ook de hele oude Disney shorts uitgezonden met filmpjes van 5 min van Mickey Mouse en de vele andere karakters uit de beginjaren van Disney.

En dan nu het grote Ruudje

Ik moet bekennen dat dat kleine Ruudje nog steeds in mij zit en nog steeds groot fan ben van cartoons. The Looney Tunes en Disney zitten dan ook diep in mijn hart en die gaan daar ook niet meer uit. Ik kijk met heel veel liefde terug op de oude shorts van 5 min. Toch ben ik ze na al die jaren wel een beetje uit het oog verloren. Ik had ze allemaal wel gezien en kon ze bijna meepraten (dit heb ik niet alleen met Friends).

Weet je nog dat gat? Daar komt dan nu de vulling van. Want ik was dus op zoek naar iets nieuws en kwam tot mijn verbazing iets tegen! Ze zijn terug!! De shorts van Mickey Mouse en hele afleveringen van The Looney Tunes!!! Geweldig!!! Maar wacht… Huh? Hoe ziet Mickey er nu uit? Hoe ziet Bugs Bunny er uit? WTF? Dit kan ik zelfs tekenen.

Toen ik deze tegenkwam, werd ik zelfs een beetje boos. Ze zagen er ineens heel anders uit. Mijn helden van vroeger zagen nu ineens uit alsof een kind van de kleuterschool de animatie voor zijn rekening had genomen. De stijl van de oude shorts waren heel mooi gemaakt. Mooie scherpe animaties, diepte, toffe achtergronden, schaduw en fijne lijntjes. Dit is met een marker gemaakt. Ik zal het je laten zien:

Mickey Mouse oud

Mickey Mouse nieuw

Bugs Bunny oud

Bugs Bunny nieuw

Ik? Eigenwijs?

Ik vond de nieuwe stijl totaal niets en eigenlijk had ik vrij snel “Fuck it, het is vast niets“. Geloof het of niet, maar wat dat betreft ben ik vrij eigenwijs. Kom niet aan mijn oude jeugdhelden, want dan kun je het bij mij al vergeten. Toch had ik een klein stemmetje in mijn hoofd die zei dat ik het toch eens moest proberen. Vroeger was het geweldig, misschien nu ook?

Ik heb al vaker ervaren dat ik mijn eigenwijsheid toch eens aan de kant moest schuiven en dat ik iets toch leuk zou vinden, terwijl mijn verwachtingen enorm laag waren (*kuch* Jumanji *kuch*). Nou, oké dan. Eens kijken wat ze van de shorts van Mickey Mouse en The Looney Tunes Show hadden gemaakt.

Tot mijn grote verbazing was het inderdaad leuk! De tekenstijl is ruk, maar de humor en de stemmen zijn als vanouds! Slapstick, super droog en briljant bedacht. En misschien dat ik de nieuwe Mickey Mouse shorts nog leuker vind dan de originele qua humor. Of ze zich qua humor meer op volwassenen richten, dat de jeugd van tegenwoordig (zegt opa Ruud) een meer volwassen humor heeft of ik nog steeds humor voor een 5-jarige kan waarderen weet ik niet, maar het is tof!!

Uitproberen

Mocht je nu ook nieuwsgierig zijn geworden naar de nieuwe stijl. Hieronder kun je een aantal filmpjes kijken om het eens uit te proberen! Aanrader hoor! Hopelijk kun je hiermee ook jouw gat vullen!

Onze grote vriend The Nostalgia Critic is net zo’n grote fan van de oude Looney Tunes als mijzelf (misschien nog groter zelfs) en ook hij heeft een mening over The Looney Tunes show. Is hij positief of negatief?