Vriendschap

Als klein Ruudje heb ik het niet altijd even makkelijk gehad. Op wat hiervoor de reden is, ga ik nu niet in (misschien een andere keertje, als ik wat alcohol in mijn maag heb en er op een of andere manier een leuke draai aan kan geven). Ik had niet tot eigenlijk helemaal geen vriendjes/vriendinnetjes en er zijn ook maar weinig foto’s uit mijn jeugd (Kut! Ben ik er toch nog een beetje op ingegaan). Het is tof om een beste vriend te hebben. Iemand met wie je alles kunt delen en met wie je onwijs veel plezier hebt. Iemand die je volledig kunt vertrouwen en bij wie je echt jezelf kunt zijn. Als je zo’n iemand in je leven hebt, dan ben je een gelukkig iemand, dus geniet van elk moment die je samen hebt. Vooral voor een kind is zo’n persoon erg belangrijk om in zijn/haar leven te hebben. Met wie je kunt ontdekken wie je nu eigenlijk bent en bij wie je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken. Door dit soort ervaringen groei je als persoon. Ik had dit als kind niet en weet dus hoe klote het kan zijn om dit te missen. Hiermee wil ik niet zeggen dat dit niet kan als je geen beste vriend/vriendin hebt, maar dit maakt het wel een stuk makkelijker en maakt je leven zo onwijs veel fijner. Bij die persoon kun je je spreekwoordelijke ei (of mocht je letterlijk een ei teveel hebben) kwijt. Je hart luchten.

Tot zover mijn gedachten over waarom het fijn is om een beste vriend(in) te hebben. Koester die vriendschap, niet iedereen heeft zo’n geluk en voor je het weet verlies je elkaar uit het oog en spreek je elkaar nooit meer (Trust me on this… I know). Ik kan nu zeggen dat ik ondertussen tot één van de gelukkige mensen op deze aardkloot hoor die wèl zo’n persoon in zijn leven heeft en ik kan je zeggen dat het een geweldig gevoel is.

Conor Nickerson

De fotograaf Conor Nickerson was naar zijn jeugdfoto’s aan het kijken en zag dat er niet veel (eigenlijk helemaal geen) vriendjes in zijn foto’s te zien waren. Misschien dat hij ook niet veel vriendjes of zelfs een beste vriend had (dat weet ik niet). Hij besloot in elk geval om zichzelf als beste vriend van zijn jongere ikke toe te voegen aan zijn jeugdfoto’s. Op deze manier heeft de jonge variant van Conor wél een beste vriend met wie hij zijn avonturen kan beleven.

Het resultaat is in één woord: briljant! Ik heb zelf wel wat ervaring met Photoshop en ik weet dus ook wat je allemaal moet doen om dit voor elkaar te krijgen. Dat is onwijs veel werk, vooral om de moderne foto’s (scherp, andere belichting) te laten matchen met de oude foto. De juiste compositie vinden zodat de twee foto’s mooi in elkaar overlopen, zodat het één foto lijkt. Het gebruik maken van de vele filters en lagen in de foto om de moderne foto te laten matchen met de oude foto is briljant gedaan door Conor Nickerson. Chapeau! Dit concept en de uitwerking ervan zijn daadwerkelijk fantastisch. Ik ben zeer onder de indruk!

Hieronder kun je de resultaten van zijn briljante Photoshopwerk bekijken:

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments