Vaderdag zonder vader is een klotedag

En dan nu eens een korte post, maar wel een redelijk serieuze post (althans, dat ga ik proberen).

Vandaag (18-06-2017) is het vaderdag. Voor heel veel mensen een hele leuke dag om je vader dankbaar te zijn, eens een dagje extra lief voor hem te zijn en hem hele toffe cadeautjes te geven (gekocht of zelfgemaakt). Ter voorbereiding op vaderdag spelen de winkels er natuurlijk op in door extra te adverteren om je vader maar eens goed te verwennen met product X (vul zelf maar in wat dit kan zijn). Meestal is dit iets “mannelijks” zoals gadgets, gereedschap voor in de tuin of iets voor de BBQ. Dit kun je dan kopen en aan hem geven. Het liefst nog met een ontbijtje op bed om het compleet te maken.

Alleen, niet voor iedereen is vaderdag leuk. Er zijn namelijk ook mensen zonder vader. Hij gestorven is of je weet niet eens wie je vader eigenlijk is omdat je hem nog nooit hebt gezien en dus helemaal niet kent. Dan heb je dus vaderdag, maar dan zonder vader. Bij mij is optie 1 helaas het geval. Mijn vader is in 2005 gestorven. Eén van de vele overeenkomsten die ik met hem had was de interesse in technische dingen, zoals computers en gadgets. Denk alleen al eens aan alle technische dingen die er sinds 2005 zijn uitgekomen. Welke awesome dingen hij allemaal heeft moeten missen. Ik mis hem enorm. Ik had zo ontzettend graag met hem alle coole dingen willen uitproberen. Erover praten. Nieuwe dingen ontdekken en uitvinden. Samen coole dingen bouwen. Ik had dit zo ontzettend graag met hem willen doen. Ik mis je pap.

Zoals ik net al zei is het vandaag vaderdag en zoals ik ook al zei vieren heel veel mensen dit vandaag heel uitgebreid en doen ze allemaal leuke dingen met hun vader of hun kinderen (ligt eraan van welke kant je het bekijkt). Het ding is…. ze zetten dit ook op social media. Iedereen toont trots wat hij heeft gekregen, wat ze allemaal voor een awesome activiteiten ondernemen vandaag en hoe blij ze zijn met hun vader of hun kids. Waar je ook kijkt in de media, overal kom je het tegen. Nu snap ik dat natuurlijk heel erg goed hoor, begrijp me niet verkeerd!! Alleen, voor iemand zonder vader komt dit hard aan. Je krijgt nog eens extra had die bevestiging dat je geen vader hebt, wat je nu allemaal moet missen en dat is niet leuk.

Ik weet nu even niet goed hoe ik dit nu moet afsluiten. Ik ga maar even een poging doen en dan hoop ik maar het toch nog een beetje logisch is en niet een of ander warrig verhaal. Als je nog een vader hebt en je bent nu lekker vaderdag aan het vieren, dan wil ik maar 1 ding zeggen…. Geniet ervan! Geniet van het feit dat je een vader hebt, want niet iedereen heeft zoveel geluk. Ik ga nu even over naar de Engelse taal want dan weet ik het wat beter te verwoorden:

Don’t take him for granted! Believe me. Before you know it… *POOF* He is gone and you have no dad anymore. Enjoy every moment you have with him. You never know when it will be your last.

Mijn excuses als ik iemand op zijn/haar teentjes heb getrapt, maar ik moest dit even kwijt omdat een vaderdag zonder vader een klotedag is en sorry als je het er niet mee eens bent. Of je hem hebt gekend of niet, het is en blijft klote.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments