Supercalifragilisticexpialidocious!

Ik hoop dat de titel je iets zegt want anders moet je je heel diep schamen. Het is namelijk de titel van één van de beste nummers van de film Mary Poppins. Zoals je misschien al weet ben ik een heel groot fan van Disney. Dan met name van Disney tussen 1937 en rond de 2000. Eén van de eerste officiële grote live action films van Disney is Mary Poppins. Mocht je het niet kennen (wat ik me haast niet kan voorstellen), dan kun je hieronder de trailer bekijken. Je moet bij het bekijken van deze trailer wel één ding goed onthouden: het was pas 1964!! Dat noem ik nog eens Disney-magic!

In deze fantastische film komen onwijs veel mooie nummers voor (geschreven door de wereldbekende Sherman brothers waarvoor ze tevens een Oscar hebben gewonnen), die iedereen waarschijnlijk mee kan zingen.

Er is wel één nummer waar de meeste mensen moeite mee hebben en dat is natuurlijk het nummer supercalifragilisticexpialidocious. Je moet even oefenen maar dan kun je het ook meezingen. Mocht het nou niet zo snel lukken, dan mag je het woord supercalifragilisticexpialidocious ook vervangen met het woord superdoosjes. Werkt ook, maar minder cool. Hieronder kun je de hele tekst vinden van het nummer:

Saving Mr. Banks

Als klein Ruudje had ik de film natuurlijk gezien en vond ik het een hele toffe film, maar het had nog geen speciaal plekje in mijn hart. Toen ik de film Saving Mr. Banks had gezien, was er ineens in mijn hart een groot plekje ontstaan en is er plaats gemaakt voor Mary Poppins. In de Saving Mr. Banks zie je een nagespeelde versie van the making of Mary Poppins en de moeite die Walt Disney (geweldig gespeeld door Tom Hanks) moest doen om P.L. Travers (de auteur van het boek) te overtuigen om de film te mogen maken. Ik ga niet de hele film uitleggen, maar ik zeg je heel nadrukkelijk… Ga Saving Mr. Banks zien!! Het is echt een onwijs mooie film en zeker de moeite waard!! Mocht je een lijstje hebben van welke films je moet zien, zet deze bovenaan het lijstje van films die je moet zien zonder iets ernaast te doen!!

Disney has done it again…..

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen ben ik fan van de Disneyfilms tot ongeveer de jaren 2000. Daarna is het qua films een beetje bergaf gegaan met Disney. Kijk alleen al naar de afgelopen jaren hoe weinig originele films ze gemaakt hebben. Zo ongelooflijk veel live action reboots en vervolgen (naast alle Marvel-films die elk jaar uitkomen, die vind ik niet Disney). Over mijn frustratie hebben jullie in voorgaande posts een en ander kunnen lezen.

Naast de vele reboots hebben ze ook Mary Poppins niet met rust kunnen laten. Ze vonden ze het nodig om een vervolg te maken op het klassieke verhaal en Mary Poppins nieuw leven in te blazen. Toen de trailer uitkwam heb ik het natuurlijk gekeken en zat ik met een dubbel gevoel te kijken. Mary Poppins is Julie Andrews, niet Emily Blunt. Hoewel ik er eigenlijk op tegen was, vond ik de trailer wel aardig en was ik benieuwd naar de hele film. Een aantal weken geleden heb ik deze gekeken…..

Mijn held Doug Walker

Ik heb de nieuwe Mary Poppins gezien en het wist me totaal niet te boeien. Ze haalden veel trucjes uit die in de oude Mary Poppins ook te zien waren. Vroeger was het revolutionair. Nu is het enorm meh. Die extra spark. Die extra betekenis die de originele Mary Poppins had mist nu enorm.

Net als mij is Doug Walker al die reboots en vervolgen van Disney zat en kan hij het als geen ander verwoorden wat er mis is met deze films. Ik doe een poging, maar hij kan het veel beter. Vanavond zag ik zijn review en hij slaat de spijker oehoe-oeh-oerend hard op zijn kop. Bekijk zijn review en laat maar weten wat jij van de nieuwe Mary Poppins vindt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments