Mag ik u voorstellen: Mister Rogers

Vanmorgen ben ik naar Toy Story 4 geweest. Ik hoor je misschien denken “Nu nog? Die film is al een hele lange tijd uit!”, maar inderdaad nu pas. Nu gaat deze post niet over Toy Story 4 (of mijn grote voorliefde voor de hele Toy Story reeks), maar ik wil het even gebruiken als bruggetje. Eén van de vele hoofdpersonen in Toy Story is Woody. Woody is een zachtaardige cowboy die eigenlijk alleen maar het beste wil voor Andy (en later Bonnie). Als het goed gaat met Andy/Bonnie, dan gaat het met hem ook goed. De stem van Woody is niemand minder dan Tom Hanks.

Eén van de beste

Tom Hanks vind ik denk ik wel één van de beste acteurs aller tijden. Hij speelt in talloze geweldige films. Denk alleen al aan Forrest Gump, Saving Private Ryan, Apollo 13, Cast Away, Toy Story natuurlijk en producer bij vele andere hits als Band of Brothers. De man kan het allemaal. Van comedy tot drama. Kortom, ik ben fan van deze man. Naast zijn werk als acteur lijkt het me ook een leuke man om bij je in de beurt te hebben of mee te werken. Zoals we in het Limburgs zeggen “Un goeie kloet”. Een goedzak. Ik denk dat hij lief is. Nu moet ik even hip doen en #nohomo zeggen, maar mij lijkt het gewoon echt een toffe peer.

Enkele maanden terug kwam er een nieuwe trailer uit van een film met de naam “A beautiful day in the neighbourhood”. Hierin speelt Tom Hanks Fred Rogers. Hieronder kun je de trailer bekijken:

Mister Fred Rogers

Na het zien van deze trailer was ik “blown away” van het karakter Mr. Rogers. Ik wilde meer over hem te weten komen. Deze film is natuurlijk gebaseerd op het leven van Fred Rogers en zijn show “Mister Rogers’ Neighborhood”, dus hier is heel veel over te vinden.

Hoe Tom Hanks Fred Rogers speelt in de trailer komt hij erg rustig, vriendelijk, kalm en lief over. Na het bekijken van YouTube filmpjes van deze serie merkt ik al snel dat Fred Rogers ook echt zo was. De man heeft een enorm kalmerende stem, kijkt hij altijd naar het positieve en wil alleen maar het goede in de mens en in het leven.

Mister Rogers’ Neighborhood

De pilot van deze jeugdserie was al in 1968 en de laatste aflevering was in 2001(!). Vele Amerikaanse generaties zijn opgegroeid met Fred Rogers. Inderdaad. Amerikaanse generaties. Helaas was dit een typische Amerikaanse serie en is het nooit in Nederland uitgezonden. We hebben hem zelf of verwijzingen naar de serie wel hier en daar meegekregen in andere series of films, dus Fred Rogers was me niet totaal onbekend, maar ik wist verder niets over hem. Zijn kop kwam me bekend voor zeg maar.

Door middel van simpele gesprekjes, muziek, filmpjes en het gebruik van poppen wist hij kinderen allerlei onderwerpen uit te leggen en wist hij moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Zijn zachte woorden gaven je het gevoel dat hij het tegen jou had. Elke onzekerheid wist hij goed te praten en je te overtuigen dat het niet erg is om boos, verdrietig of onzeker te zijn.

Hieronder een aantal quotes van Mister Rogers die laten zien hoe hij dacht en je je beter kon laten voelen.

Fred Rogers was lief en had het beste voor met de mensheid. Dit soort mensen hebben we veel meer nodig. We hebben veel meer lieve mensen nodig in de wereld. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om de film “A beautiful day in the neighborhood” te gaan bekijken.

Hieronder kun je eens een aflevering kijken van Mister Rogers’ Neighborhood