Hij gelooft, hij niet

Na het lezen van deze titel denk je vast en zeker dat ik het ga hebben over ‘het geloof’. Wees maar gerust mijn kind, dat ga ik zeer zeker niet doen. Ik ga het hebben over BuzzFeed Unsolved.

BuzzFeed Unsolved

Even heel kort wat BuzzFeed eigenlijk is. Dan gaan we het daarna over het Unsolved stukje hebben. BuzzFeed is een Amerikaans multimediabedrijf met allerlei soorten mediakanalen. Ze hebben een nieuwswebsite, een website met de laatste roddels, een website waar je quizzen kunt doen (superleuk!) en verschillende YouTubekanalen. Eén van die YouTubekanalen is….. BuzzFeed Multiplayer. BuzzFeed Multiplayer is een YouTube kanaal (klik hier maar eens, kun je het zien) waar beginnende producers verschillende soorten filmpjes kunnen maken en posten op het BuzzFeed Multiplayer kanaal. De meest succesvolle producers van populaire series hebben het na een tijdje wel gezien bij BuzzFeed (waar ze begeleiding en apparatuur krijgen om te gebruiken voor hun video’s) en starten hun eigen kanaal en mediabedrijf. Denk hierbij aan The Try Guys (een enorme aanrader! Misschien ga ik het hier later nog wel eens een keertje over hebben). Eén van populaire series die intussen een eigen kanaal heeft (maar op een of andere manier toch nog onder de vlag ‘BuzzFeed’ hangen) is BuzzFeed Unsolved!

BuzzFeed Unsolved is het YouTube-kanaal van Ryan Bergara en Shane Madej. Ze omschrijven hun kanaal als volgt:

Welcome to BuzzFeed Unsolved Network! This is your one-stop destination for all things mystery, true crime, conspiracy, supernatural, and everything in between, including the hit series BuzzFeed Unsolved: Supernatural, BuzzFeed Unsolved: True Crime, Ruining History, & much more!

Oftewel. Zij maken video’s over allerlei onderwerpen, zolang het maar gaat over mysterie, true crime, supernatural etc. Ze hebben met name twee verschillende soorten ‘shows’ op hun kanaal: True Crime en Supernatural.

True Crime

Hun eerste shows gaat over True Crime. Bij deze shows bespreken ze crime stories en doen dit op hun eigen manier, vol met humor en grappige feitjes en door de gebeurtenissen van A tot Z te bespreken. Een voorbeeld en erg interessante video gaat over The Collar Bomb Bank Robbery, die je hieronder kunt bekijken (waarvan ook een documentaireserie op Netflix staat):

Maar over True Crime wilde ik het niet echt hebben. Dus laten we snel naar de volgende gaan!

Supernatural

Jaaaaa, welkom bij Supernatural (hun leukste show!). Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik geloof niet in het hiernamaals, spoken, extra dimensies etc. Net als Shane. Ryan doet dit wel. Oftewel, hij schijt overal voor in zijn broek (vandaar de titel). Bij BuzzFeed Unsolved: Supernatural gaan Ryan en Shane naar locaties waar het schijnt te spoken of waar hele creepy dingen hebben plaatsgevonden. In de eerste seizoenen waren ze er puur op bezoek, maar in de laatste seizoenen gaan ze ook op die locaties slapen.

Tijdens hun bezoeken doen ze er alles aan op de geesten op te wekken en hun activiteiten waar te nemen (ze hopen dus op een rondvliegende stoel of lampen die vanzelf aan of uit gaan). Eén van de manieren waarop ze activiteiten willen waarnemen is door gebruik te maken van een apparaatje dat heel snel door verschillende radiofrequenties vliegt. Hierdoor zouden geesten contact met ze kunnen opnemen en tegen ze kunnen praten. Ryan denkt bij elk geluidje dat het een geest is terwijl Shane zit hem uit te lachen en de geesten extra uit te lokken door te zeggen dat het mietjes zijn. Daarnaast zoekt Shane (terwijl Ryan in zijn broek aan het poepen is) voor elk geluidje of gebeurtenis een logische verklaring.

Zoals ik zojuist al zei geloof ik zelf helemaal niet in dat soort natuurlijke krachten, maar vind het wel heel leuk en spannend om naar hun video’s te kijken. Ze maken het dan ook extra spannend om in het volledige donker door zo’n huis te lopen met zaklampjes en andere apparatuur rond hun nek. Ze kunnen net zo goed de lamp van de slaapkamer aan doen, maar die laten ze lekker uit om het extra spookachtig te maken. Hieronder een aantal afleveringen die ik erg goed vond en je zeer aan kan raden om te kijken:

The Haunted Halls Of Waverly Hills Hospital

3 Horrifying Cases Of Ghosts And Demons

3 Horrifying Cases Of Ghosts And Demons

The Phantom Prisoners of Ohio State Penitentiary

Marathons

Vanavond (in Amerika vanavond dan, hier liggen we dan lekker te slapen) start het nieuwe seizoen van BuzzFeed Unsolved! Om dat te vieren hebben ze de seizoenen van True Crime en Supernatural aan elkaar geplakt en hebben ze marathons uitgezonden op YouTube! Deze marathons zijn zelfs helemaal terug te kijken, dus hieronder kun je ze ook bekijken! Seizoen 1 en 2. Alstublieft. Gratis en voor niets. Veel plezier!

Unsolved Marathon Season 1

Unsolved Marathon Season 2


0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments