Het geluid van je jeugd

Als je op internet komt en met name de wat populairdere sites (YouTube, 9Gag, Reddit, etc.), dan is waarschijnlijk de term “90’s kid” niet geheel onbekend. Alleen bestaat er over de exacte definitie van de term nogal wat onduidelijkheid. De één zegt dat je een 90’s kid bent als je in de 90’s bent geboren, terwijl de ander weer zegt dat je een 90’s kid bent als het grootste gedeelte van je jeugd in de 90’s heeft afgespeeld. Ik ben in 1990 geboren. Ben ik dan wel of geen 90’s kid. Ook hierover valt te discussiëren. Veel herinneringen aan mijn jeugd heb ik pas van de late 90’s en de 2000’s. Oftewel, het grootste deel van mijn herinneringen zijn van na de 90’s (daarbij is mijn geheugen niet onwijs goed wat betreft mijn jeugd). Als ik online kijk en als ik de titel zie staan “You are a 90’s kid when you get this….” (of iets dergelijks), dan snap ik het vaak of ik herken waar ze het over hebben. Ben ik dan wél of geen 90’s kind. Snap jij het nog??

Laten we de Urban Dictionary er eens bij pakken over wat nu precies een 90’s kid is:

 

Someone stuck in the 90s, a few of them not being from the 90s but into 90s shows and culture. Most 90s kids did grow up in the 90s but don’t realize half the stuff they ‘remember’ is stuff kids from the 2000s also remember. They’re stuck in a decade and won’t let go of it, for better or worst. Most 90s Kids say everything in the 2000s suck because it wasn’t from their generation, and most of the time they haven’t even watched said shows that ‘suck’ without giving any backup to why except it not being from their decade.

 

Deze definitie komt een beetje over alsof een 90’s kid eigenlijk een zeur is die alles van de 90’s awesome vindt en alles wat erna kwam maar stom vindt. Terwijl vele herinneringen in de 2000’s hebben plaatsgevonden. Oftewel, wat een 90’s kid denkt klopt niet? Ik vind het maar enorm verwarrend hoor!!! Anyway. Ik ben in 1990 geboren en vele dingen die op internet staan die herkenbaar zijn voor 90’s kids, vind ik ook super awesome en kan ik me ook goed herinneren. Dat brengt me bij het volgende!!!

 

Het geluid van je jeugd

Iedereen heeft herinneringen aan z’n jeugd. Dit kunnen kutherinneringen zijn, maar ook fijne herinneringen. Laten we ons nu even focussen op de fijne herinneringen. Het oproepen van deze fijne herinneringen (hoe vaak kun je herinneringen zeggen in een paar zinnen??) is vaak heel erg tof. Dit kan op vele manieren. Het bekijken van oude tekenfilms, het proeven van snoep van die tijd (wegens het veranderen van je smaak, kan dit vaak tegenvallen) en het horen van geluiden die heel typisch waren toen je nog een kind was. Je hebt dan heel vaak een OJA! gevoel en dat is tof. Ik heb op mijn favoriete website YouTube twee filmpjes gevonden van geluiden die heel typisch waren voor “een 90’s kid”. Oftewel, geluiden van de jaren 90 en 2000. Ik had bij veel geluiden het OJA! gevoel. Kleine sidenote, er zijn ook een aantal geluiden die voor ons niet heel bekend zijn omdat het blijkbaar typische Amerikaanse geluiden waren die bij ons niet zo bekend waren. De rest is heel grappig om nog eens terug te luisteren. Enjoy!!

 

 

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments