Harry Potter The Game!

Toen ik in groep 8 zat werd door juf Svenja (op wie ik stiekem verliefd was) voorgelezen uit Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dit was mijn eerste kennismaking met Harry Potter.  Nadat juf Svenja helemaal klaar was met het voorlezen van het eerste boek, kwam de eerste film uit. We zijn toen met de hele klas naar de bioscoop geweest om deze film te kijken. Dit heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Ik heb mijn tienerjaren samen met Harry, Ron en Hermelien doorgebracht en ben samen met ze ouder geworden (boeken Nederlands, films Engels). Ik was sinds het zien van de film groot fan van de (intussen) franchise en moest en zou alles wat met Harry Potter te maken heeft hebben.
 

PC & console games

Naast de boeken en films werd natuurlijk alles uit de kast getrokken om zoveel mogelijk geld te verdienen aan het succes van Harry Potter. Naast elke film werd er ook een game gemaakt met de verhaallijn van de film voor de PC en consoles van die tijd. Na het zien van de film was ik groot fan en dit wisten mijn ouders dan ook. Voor mijn verjaardag heeft mijn vader gezorgd voor een illegale versie van de eerste game (het klopt helaas, ik kom uit een familie van criminelen en schavuiten). Ik was dolblij en heb deze game dan ook tientallen keren gespeeld. Toen de tweede film uitkwam heb ik deze game gekocht (mijn eerste game gekocht, een mijlpaaltje!) en had ik ook deze binnen no time al uitgespeeld. Na de derde film, de derde game etc. Je snapt denk ik wel waar ik naartoe wil gaan. Kortom, ik was enorm fan van de games en heb alle games heel vaak uitgespeeld.

Onder het mom van jeugdsentiment besloot ik vorig jaar om alle games nog eens te spelen op mijn YouTube-kanaal. Het was onwijs tof om alles van de eerste drie games nog eens terug te zien.

Je leest het goed beste lezer, de eerste drie games. Na de derde game besloten de makers dat de gameplay flink moest worden aangepast. Dit op zo’n andere manier dat de games toch minder leuk werden. Ik heb ze in mijn jeugd (zegt opa Ruud) allemaal gespeeld, maar voor YouTube besloot ik dat ik na de derde game het beste kon stoppen.

Naast de originele games kwamen er ook tal van andere games uit rondom de wereld van Harry Potter. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter Quidditch World Cup. Dit was eigenlijk een soort van FIFA, maar dan met Quidditch. Daarnaast heeft LEGO ook een aantal games uitgebracht waarbij de verhaallijnen van de boeken en de films d.m.v. LEGO worden verteld. In deze games hebben ze er wat meer humor in gebracht. Ook leuk!


 

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Tegenwoordig is mobile gaming helemaal hip. De “echte” gamer verkiest toch een PC of console, maar voor de niet- tot mindere gamers is een mobile game ook heel fijn om te spelen. Hierop speelt Warner Brothers mooi in want ze hebben een mobile game over de wereld van Harry Potter aangekondigd: Harry Potter: Hogwarts Mystery. Check de trailer hieronder!

In deze mobile game ben je een nieuwe leerling van Hogwarts en leer je allerlei spreuken, maak je kennis met alle docenten en moet je duelleren tijdens duels (no shit Sherlock…). Het ziet er heel gaaf uit en ik kan ook niet wachten op de officiële release! Ik probeerde al vroegtijdig toegang te krijgen, maar helaas kreeg ik de onderstaande melding van onze vrienden van Google.

Hoewel deze game me heel tof lijkt (ondanks dat het een mobile game is), weet ik niet zeker of dit is wat de ultieme Harry Potter game moet zijn.
 

Hoe moet het dan wel?

Toen ik vanmorgen mijn vaste weekendkoffie aan het drinken was en wat op YouTube aan het rondkijken was, kwam ik onderstaand filmpje tegen. De titel sprak mij aan en besloot deze te kijken. Ik nodig je uit om nu even hetzelfde te doen en daarna pas verder te lezen.

Hoe ontzettend gaaf zou dat zijn!! Een soort van mix (niet de poes maar “een combinatie van”) tussen The Sims, GTA V en Harry Potter. Je maakt je character, je krijgt de sorteerhoed op je kop en je begint aan jouw leven op Hogwarts. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wil, je kiest je eigen lessen en ontmoet ook alle characters uit de boeken/films. Hoe briljant zou dat zijn!! Na Hogwarts krijg je een leven in de wizarding world en kun je voor een carrière gaan en oud worden in deze fantastische wereld. Je ziet jouw wizard of witch opgroeien en avonturen beleven.

Dit moet er gewoon komen! Ik zou hier echt uren of zelfs dagen aan spenderen om alles te ontdekken wat er te ontdekken valt! Ze moeten dit gewoon maken.

Ik geef het laatste woord aan onze vriend Harry:

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments