Dingen waren vroeger lekkerder

Vorige week ben ik nog eens naar de Action geweest. Hier ging ik goedkope dekentjes kopen voor mijn nieuwe puppy (hier krijgen jullie nog veel meer over te horen, wacht maar af!). Onderweg naar de kassa zag ik een grootverpakking “Wrigley’s Doublemint Chewing Gum” liggen. Ik zag dit en dacht meteen aan vroegah toen ik deze kauwgom echt de lekkerste kauwgom van alle kauwgoms (ik vind dat dit een woord is) liggen. Bij de Action is alles retegoedkoop en dus ook deze kauwgom. In mijn gedachte was dit vroeger echt hele dure kauwgom, maar bij de Action is dat weer eens niet het geval.

Eenmaal thuis

Nadat ik thuis alles had opgeruimd, wilde ik wel de smaaksensatie die ik in mijn gedachte had over deze kauwgom nog eens beleven. Ik maak de verpakking  grootverpakking open en haal er één pakje uit…… *fuck hoe ging dit ook alweer bij deze rare verpakking van dit pakje*

Zodra ik eindelijk die klote verpakking open had gekregen, pakte ik de eerste kauwgom eruit en stak deze in mijn mond.

Wait…. Wut???

Terwijl ik druk bezig was met kauwen kwam ik tot de hele vreemde conclusie dat deze kauwgom helemaal niet zo lekker is en dat het helemaal nergens naar smaakt. Ik was verdorie op een stuk leer aan het kauwen.

Er zat wel een heeeel klein beetje smaak aan (je moest je best doen om het te proeven), maar ook deze “smaak” was na een halve minuut al weer weg. Kortom…. Ik heb bij elkaar nog geen minuut op de kauwgom moeten kauwen voordat ik het alweer tijd vond om dat stuk leer maar z.s.m. uit mijn mond te verwijderen (en nu formuleer ik het nog netjes).  Wat een teleurstelling!!! Mijn beeld van deze kauwgom valt helemaal in duigen. Nu weet ik dus dat ik nooit meer deze kauwgom hoef te kopen. Ik blijf wel mijn oude vertrouwde Stimorol kopen.

Pizza snoep gemaakt van rubber

Dit is niet de eerste keer dat ik zo’n soort teleurstelling mee heb moeten maken. Een paar jaar geleden was ik in de supermarkt en zag ik de zakjes Pizza snoep van Look O Look hangen. Ook hierbij dacht ik “Oeh! Vroegah! Nog eens meenemen”. Ik weer proeven en NOPE!! Fucking smerige schijven gemaakt van rubber. Hier was de smaak zelfs te vies om het kleine hapje door te slikken waardoor ik het uit heb gekotst dat smerige stukje én de gehele verpakking bij het grof vuil heb gemieterd. Je kent ze vast wel. Die rood/oranje schijfjes in die dunne zakjes van plastic die je meteen helemaal naar de klote scheurt zodra je 1 snoepje eruit wil halen.

 

Kortom! Dingen die vroeger lekker waren hoeven nu echt niet meer lekker te zijn. Je smaakpalet (dat woord ken ik van Gordon Ramsay, klinkt cool) ondergaat een hevige ontwikkeling waardoor je dingen van vroegah nu super smerig gaat vinden.