After these messages

Reclame. Het is iets waar je bijna niet meer onderuit kunt. Online advertenties zie je nog heel veel. Je krijgt nog zat spam in je mailbox over welke producten je nu weer moet kopen. Op straat zie je overal wel een grote poster van een nieuw product of programma die echt wel je aandacht moet trekken.

TV-commercials zie je echter steeds minder. Daarbij heb ik het trouwens over de gemiddelde Nederlander he. Je hebt nog zat mensen van een bepaalde leeftijd die toch nog best wat TV kijkt wegens het niet snappen van streamen en dus toch nog veel commercials ziet. We (dus de doorsnee Nederlander) gaan dus steeds meer streamen en betalen we dus extra voor toffe series en films en betalen we dus ook om geen reclames te hoeven kijken. Netflix had zich ooit eens bedacht het wel in te voeren, maar toen kregen ze een shitload aan kritiek over zich heen van de betalende mensheid en hebben ze het idee toch maar laten varen (verstandig!).

Nostalgische commercials

De ouderwetse commercials hebben ook wel een soort van nostalgische factor. Ik ga dat bewijzen! Wat denk en voel je als ik het onderstaande zing in fluistertoon?

“Holidays are coming. Holidays are coming. Holidays are coming. Holidays are coming.”

Precies! Je krijgt dan een lekker warm kerstgevoel en denkt “Jaaaaaa” Je denkt hier natuurlijk aan de super klassieke commercial van Coca Cola.

Nostalgia Critic

Zo zijn er nog veel meer nostalgische, grappige of juist fucked up commercials die leuk zijn om te kijken. Zo dacht ook Nostalgia Critic. Nostalgia Critic is een YouTube-kanaal dat normaal films reviewt op een hele unieke wijze (hierover in een andere post meer). Nu doen ze eens per jaar ook een special waarbij ze commercials onder de loep nemen. In een aflevering van 30 minuten kijk je samen met Doug Walker (de oprichter van het kanaal en The Critic himself) naar een X-aantal commercials en laat hij op zijn eigen unieke en grappige wijze weten hoe onwijs raar of juist superleuk sommige commercials wel niet zijn.

Nu heeft hij het met name over Amerikaanse commercials en niet over Nederlandse. Toch herken je heel veel in zijn opmerkingen en grapjes, dat diezelfde fucked up dingen hier in Nederland ook te zien zijn.

Ik raad je enorm aan eens een aflevering te kijken! Hieronder kun je eens een aflevering kijken.

Mocht je hier nu meer van willen zien, kun je hieronder alle afleveringen zien! Je kunt je natuurlijk ook abonneren op zijn kanaal, mocht je ook een filmfreak zijn. Zeker doen!

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments