Happy Halloween!!

Nog eventjes en dan is het weer Halloween!! Woohoo!!! Kun je bijna niet wachten?? Ik wel.

Halloween in Nederland

Laten we beginnen met een vraag: vieren we in Nederland Halloween? Wat denk je? Nou… Nou? Nou?? Zeg dan!!

Natuurlijk is “het feest” komen overwaaien vanuit Amerika, maar echt vieren? Het is duidelijk dat de winkels willen dat we Halloween gaan vieren, maar ken jij iemand die dat ook echt fanatiek doet? Ik niet. In vele winkels zie je al vrij lang Halloween-items hangen, maar ik heb niet het idee dat het echt aanslaat. Hoe komt dat toch? Wat maakt het dat wij Nederlanders niet verkleed langs de deuren gaan om voor gratis snoep te bedelen? Zijn we te nuchter? Is dat het? In het noorden van het land (boven Sittard) vieren ze 2 weken later Sint Maarten en zingen ze een irritant liedje dat niet meer uit je hoofd gaan (bedankt kut Jumbo reclame!). Heeft het daar mee te maken? Zijn we te gierig om zo kort na elkaar gratis snoep uit te delen?

Op winkels na zie je ook bij geen enkel huis versieringen. Hier en daar is er een buurtvereniging dat een spooktocht doet (ik heb vorig jaar Jezus door mijn straat zien lopen….), maar dan heb je het ook wel echt gehad. Wat ze ook proberen, Halloween zal hier niet aanslaan. Gelukkig ook maar eigenlijk. Voor je het weet vieren we in november ook al Thanksgiving en rennen we op 4 juli met Glocks in onze handen door de straten om het bestaan van Amerika te vieren.

Halloween in Amerika

Hoewel Halloween oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt (COCO, remember me? *snikt*), is het bij ons meer bekend zoals ze het in Noord-Amerika vieren. Verkleed als monsters (de tienermeisjes gaan natuurlijk als slutty …… (vul hier een random object in)…….) langs de deuren gaan en vragen voor snoep terwijl je keihard “TRICK OR TREAT” moet roepen. Als je je daar te cool voor voelt kijk je enge films of ga je naar een eng feestje (voor mij is dat elk feestje). Het is dan tevens ook de bedoeling dat je je huis zo creepy mogelijk aan gaat kleden, want anders hoor je er niet bij. Hoe gekker hoe liever! Dat is hoe Halloween is en hoort in de ogen van de meeste mensen. In pretparken gaan ze nog een stapje verder, daar toveren ze hun pretpark om tot een griezelpark. Dit begint overigens wel ook langzaam deze kant op te komen.

Neem nou Universal Studios in Orlando, Florida. Daar hebben een speciaal evenement genaamd Halloween Horror Nights. Het hele park bestaat uit scarezones en zijn er speciale spookhuizen gebouwd om je de stuipen op het lijf te jagen. In deze huizen heb je scare actors die als voornaamste doel hebben je de tyfus te laten schrikken. Deze huizen zijn vaak gebaseerd op populaire horror films of series. Zo is er dit jaar een speciaal huis rondom de serie Stranger Things. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe dit huis er precies van binnen uit ziet (let even niet op die domme overdreven Amerikaanse mutsen):

Het leuk vinden om je de vinkentering te schrikken

Als je naar zo’n event gaat als Halloween Horror Nights, dan betaal je zo’n 60-70 dollar om je om de paar minuten helemaal kapot te laten schrikken. Mensen vinden het dus leuk om zich kapot te schrikken. Hoe dan?? Waarom?? Je kapot schrikken is toch helemaal niet leuk?? Dat is je lichaam die reageert op het onverwachte en het feit dat je denkt dat je niet veilig voelt. Wat is daar leuk aan? Waarom zou je zoveel geld betalen om te schrikken? Dit roept toch bij veel mensen een emotioneel gevoel op. De een lacht van de zenuwen terwijl die persoon zich niet fijn voelt, de ander moet huilen en weer een ander wordt enorm agressief en gaat schelden of slaan (deze laatste ben ik). Natuurlijk zijn die special effects bij de scare zones en de spookhuizen heel tof en super knap gemaakt, maar dat iedereen je de tyfus wil laten schrikken lijkt mij alles behalve leuk? In het onderstaande filmpje kun je Jenn Tracker zien (van het YouTube-kanaal The Tim Tracker, een enorme aanrader voor een Disney en/of pretparkfan!) wat haar reactie is bij zo’n spookhuis. Het ziet toch niet uit alsof zij het leuk vindt, of wel? Kijk die blik in haar ogen! Ze straalt nu niet echt vrolijkheid uit. Vanaf minuut 7 ongeveer begint dat stukje.

 

Holy shit wat veel vragen deze post!!! Sorry als je deze allemaal wil gaan beantwoorden!

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments