Wat is jouw top 3??

Als er iets is waar Perla en ik veel over praten, dan is het wel films en series. We hebben dan ook niet voor niets een podcast over onze gedeelde passie rondom de sitcom Friends (Podcast heet FriendsVrienden overigens, nu te luisteren op alle grote podcast kanalen! Doe ik nu echt een schaamteloze plug? JA!) We kijken zo goed als dezelfde series, maar ook bij veel films hebben we gelijkenissen.

Ruud, WTF! Hoe dan!

Ik kijk heel veel films, maar waar ik blijkbaar ook een handje van heb, is het niet gezien hebben van klassieke films die iedereen gezien moet hebben. Het komt dan ook regelmatig voor dat Perla een film kijkt en mij erover verteld. Zo af en toe (ofja, best vaak eerlijk gezegd) moet ik dan bekennen dat ik die film nog nooit gezien heb. Meestal krijg ik dan op mijn berichtjes terug zoals “WTF! Dat kan echt niet! Hoe heb je die nog niet gezien??

Hoewel ik veel films heb gezien, heb ik blijkbaar ook nog heel veel niet gezien. Ik blijf denk ik gewoon vooral bij bepaalde genres hangen, waarbij ik de classics mis? Laatst was er weer een film waarbij dit het geval was, namelijk Hook met Robin Williams. Het is inderdaad heel gek dat ik deze film nog niet heb gezien wegens Robin Williams en het feit dat ik hem een briljant acteur vind.

Daarnaast heb ik een hele lijst aan classics verzameld waarbij ik diezelfde reactie opgeroepen heb, die ik toch echt nog moet kijken. Deze houd ik dan ook bij in een to-dolijstjes app, zodat ik ze lekker kan afvinken wanneer ik eentje heb gezien.

WTF-movies

Dit sluit heel mooi aan bij een post op 9GAG waarbij DE lijst der lijsten wat betreft WTF-movies te vinden was. Deze heb ik meteen doorgestuurd naar Perla, omdat wij beiden houden van WTF-movies. Denk aan Interstellar en Inception. Toch wel DE films als het over WTF gaat. Perla had meteen alle films afgestreept die ze van het lijstje had gezien:

Diezelfde avond heb ik ook mijn lijstje gemaakt…..

Perla had 50 films gezien van dit lijstje en ik had er maar 8…. Ik heb nog heel veel in te halen zullen we maar zeggen….

Top 3 films aller tijden!

Laatst hadden Perla en ik het ook over wat onze top 3 zou zijn van films die we ooit gezien hebben. Dan gaan we niet splitsen in categorie of genre, maar echt elke film mag mee doen. Dat was nogal een opgave! Hoe ga je dat indelen? Mijn voorliefde voor Disney wil ik hier wel in meenemen, toch? Alleen hoe kies ik dan?? Maar 1 plek voor Disney en de andere 2 voor iets anders? Er zijn ook heel veel Jim Carrey films die ik fantastisch vind. Ik heb laatst alle Lord of the Rings films herontdekt, ook vet! Star Wars! Titanic! Harry Potter! Pixar! Shrek! OG Space Jam! The Wizard of Oz! Ga zo maar door!

Uiteindelijk heb ik toch maar eens gekeken naar welke films ik regelmatig opnieuw kijk en van welke films ik regelmatig puur de audio op zet als ik wil gaan slapen (hier zal ik binnenkort ook eens iets over posten, want ik heb allerlei audio tips en tricks waarbij je makkelijk en fijn in slaap valt).

De beslissing is gevallen op deze top 3:

1: Harry Potter And The Phillosopher Stone

2: Toy Story

3: Titanic

Harry Potter op 1? De film? Serieus???

Ja! Is mijn top 3!

Ik zal je uitleggen waarom die op 1 staat. Het boek kwam uit in 1997, de film in 2001. Ik ben geboren in 1990, dus ik was 11 toen de film uitkwam. Ik zat toen in groep 8 bij juf Svenja. Juf Svenja was een hele leuke en lieve juf. Het plan was om met groep 8 naar de bioscoop te gaan naar de eerste Harry Potter film. Ter voorbereiding van dit leuke uitje, las juf Svenja ons voor uit het eerste boek. Dit was super spannend. Omdat ik altijd heel druk in mijn hoofd was met 1001 dingen, kreeg ik het nooit goed mee.

Een paar weken later zijn we met groep 8 naar de bioscoop gegaan om de eerste Harry Potter film te bekijken. Er ging een wereld voor mij open! Wat was dat een toffe film! Er gebeurde allemaal magische dingen en Harry, Ron en Hermoine waren even oud als mij! Zo gaaf!

Een jaar later kwam de tweede film uit en ook deze heb ik in de bioscoop gezien! Ook hier waren ze weer even oud! Nogal wiedes, maar kleine Ruudje vond dat gaaf.

Nog een jaar later kwam de derde film uit en ook deze film vond ik super tof!

Mijn tienerjaren stonden in principe in het teken van Harry Potter en ik groeide dus op met de films. Ik ben nu niet echt een lezer en toen al helemaal niet. Aangezien toch elk jaar de nieuwe film uitkwam, heb ik niet eens de moeite gedaan om de boeken te lezen omdat ik wel naar de verfilming ging kijken in de bioscoop. Net zo tof!

Intussen ben ik overigens wel de boeken aan het lezen, waarbij ik strakjes nog een hoofdstukje van The Chamber of Secrets ga lezen!

De making-of

Door deze top 3 ben ik op YouTube nog eens allerlei making- of video’s gaan kijken van de 1e film en kwam ook de onderstaande video tegen. Heel erg leuke video (van een uur!) waarbij je wordt meegenomen in het hele proces van het maken van deze awesome franchise. Van de casting, de première tot het begin van de 2e film. Aanrader als deze film ook hoog op jouw lijstje staat.

Ik ben overigens een Hufflepuff, mijn patronus is een weasel en mijn wand is gemaakt van “Maple wood with a unicorn core 10 ¾” and quite bendy flexibility”. Maar dat terzijde.

En nu jij!

Wat is jouw top 3? Welke films speelde er een grote rol in jouw jeugd? Had jij ook een juf Svenja?

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments