Regel: iedereen gooit een keer drinken over zijn toetsenbord

Vrijdag gebeurde er iets wat me in de afgelopen 37 jaar nog nooit gebeurd is. Ik gooide een kop koffie om tijdens het werken. Het was een klassieker.

Ik was al eventjes lekker aan het werk, prima humeur, bijna weekend. Mijn toetsenbord, muis, kladblokje en nog wat random dingen om mijn monitor heen. “Tijd voor een kopje koffie”, dacht ik en zo gedacht, zo gedaan. Al snel was ik terug met een klein mokje met een kopje Perla (uiteraard) Extra Dark met een klein beetje suiker. Omdat ik nog even naar een andere ruimte wilde lopen, zette ik het mokje neer op mijn kladblok, zodat er geen ringen op mijn witte bureau zouden komen. Normaal gesproken ga ik zitten, alvorens het bekertje neer te zetten, maar dit keer deed ik het vanuit een staande positie. Dat was misschien mijn fout…

FLATSJ, dag toetsenbord

Ik weet nog steeds niet helemaal wat er gebeurde; misschien bleef een van mijn vingers een beetje hangen, maar voordat ik het wist lag het hele bekertje koffie om. Over mijn bureau, over het toetsenbord, op, onder en tegen alle andere dingen die er lagen. Wat een slagveld! Volgens mij maakte ik van schrik zo’n klein piepgeluidje, om daarna als een malle een handdoek en wc-papier te gaan halen. Onfortuinlijk genoeg bleek het toetsenbord echt een goeie slok koffie te hebben genomen. Iedereen weet dat koffie en toetsenborden geen fijne combinatie zijn, zeker niet als er ook nog wat suiker in zit.

De regel

In mijn diepe ellende stuurde ik een foto van mijn arme toetsenbord op zijn handdoek naar een paar vrienden. Wat blijkt; de collectieve reactie was: “Oh, dat heb ik ook gehad.” Dat gaf me wel een gerustgesteld gevoel, moet ik zeggen. Iemand vertelde dat hij een vallend kopje koffie uit instinct een soort karatetrap gaf, met als gevolg dat álles onder de koffie zat. Iemand anders had limonade over haar toetsenbord gekieperd, dat vervolgens door totale plakkerigheid onbruikbaar werd.
Ik wil daarom graag geloven dat het een regel is. Dat iedereen wel één keer in zijn of haar leven iets te drinken over zijn bureau, toetsenbord of laptop laat vallen. Ik kan in elk geval de mijne nu afvinken. Laat ik blij zijn dat het een los toetsenbord was en niet de laptop zelf…