De magie van Harry Potter als je niet kunt lezen

Wij (ik denk dat ik ook wel namens Perla mag spreken als ik dit zeg) houden enorm van Harry Potter. Ikzelf ben in 1990 geboren en was dus even oud als Harry Potter toen de films uitkwamen. De allereerste film heb ik samen met de andere kindjes van groep 8 in de bioscoop gezien (daarvoor nog dank je wel juf Svenja!). De overige films heb ik ook in de bioscoop gezien. Op de tweede na dan. Mijn tienerjaren heb ik dus samen met Harry, Hermione en Ron meegemaakt. Ze waren even oud als mijzelf en elk jaar keek ik uit om weer hun nieuwe avontuur in de bioscoop te bekijken. Natuurlijk kocht ik de films naderhand ook op dubbel DVD met superveel extra’s.

De boeken

Zoals ik al eens eerder heb aangegeven, lukt het mij niet om rustig in een hoekje te zitten en relaxed een boek te lezen. Zelfs niet als ik het een heel tof boek vind. Mijn gedachten dwalen na een halve pagina af naar iets super random. Het is mij door enorm lang te proberen uiteindelijke gelukt om het eerste en derde boek te lezen, maar de rest heb ik nog steeds niet gelezen.

Wat ik daardoor helaas mis zijn de details, extra personages en achterliggende gedachtes en gebeurtenissen bij bepaalde stukjes in het verhaal. Hier en daar krijg ik via YouTube videos en vrienden die wel lezen dingen mee, maar echte verdieping helaas niet. Voor mij hebben de films het verhaal bepaald.

Ineens was daar MovieFlame!

Tijdens mijn vele sessie van YouTube-filmpjes kijken, kwam ik ineens het kanaal MovieFlame tegen. Dit is het kanaal van Morgan Ross en deze jongen heeft een filmstudie gedaan en communicatie gestudeerd. Hij is net als vele mensen groot fan van de Harry Potter franchise en weet daar enorm goed over te praten en karakters uit te lichten en de verdieping (die ik miste) in het verhaal goed aan het licht te brengen. Dit doet hij aan de hand van video’s van ongeveer 20-30 minuten. Hij heeft het o.a. over een specifieke film, personages of bepaalde gebeurtenissen in de films/boeken.

Hierbij heeft hij het niet alleen maar over de drie grote personages, maar ook over de personages die je niet zoveel ziet in de films en wel veel informatie over bekend is in de boeken. Zoals Percy Weasley:

Of zelfs een Weasley die je helemaal niet in de films zag: Charlie Weasley

Mocht je dit ook leuk vinden, dan kan ik je zeker aanraden om hier eens goed voor te zitten, je te abonneren op zijn kanaal en minstens de onderstaande video’s te kijken: